UNICEF byggerskoler af genbrugs-plasttegl; Uddannelse og miljøbeskyttelse på samme tid.

I Elfenbenskysten har 1,6 millioner børn ingen adgang til uddannelse, og regionen plages af ekstrem miljøforurening. UNICEF har fundet en innovativ løsning for at møde disse udfordringer; man bygger skoler af genbrugs-plasttegl.

Uddannelse, genbrug af kunststof og bygninger med høj livskvalitet

Recycling GEZE-UNICEF-julekampagne „Donation i stedet for gave“

Mursten til skolebygninger fremstilles af plastaffald. Det skaber bygninger med høj livskvalitet og nye uddannelsesmuligheder for børn.

I Elfenbenskysten har ca. 1,6 millioner børn ingen adgang til uddannelse. Samtidigt lider regionen under ekstrem miljøforurening, især pga. plastaffald. Disse to udfordringer har ødelæggende konsekvenser for samfundet og miljøet. For at få dette problem under kontrol har UNICEF indledt et bemærkelsesværdigt projekt til skabelse af fremtidsperspektiver for børn i Elfenbenskysten, som vi gerne støtter. Det gælder om at skabe bygninger med høj livskvalitet.

UNICEFs innovative løsning

UNICEF „Donation i stedet for gave“

Opførelse af en skole af plastik-mursten i Yopougon, en forstad til Abidjan, som er en by i den sydlige del af Elfenbenskysten. © UNICEF/UNI360067/Diarassouba

UNICEF „Donation i stedet for gave“

Børn på legepladsen på deres skole i Sakassou, som er bygget af genbrugte plastikmursten. © UNICEF/UN0616769/Dejongh

UNICEF har udviklet en innovativ tankegang for at løse to problemer på samme tid. Man bygger skoler af genbrugs-plasttegl, Denne metode har flere positive effekter:

  • Miljøbeskyttelse gennem genbrug: Der genbruges tons af plastaffald og investeres i at bygge skoler, hvilket reducerer miljøforureningen betydeligt.
  • Økonomisk styrkelse af familierne: Gennem genbrugsinitiativet er også mødrene i stand til at arbejde på genbrugsmarkedet og dermed at opnå en indkomst til deres familier.
  • Uddannelseschancer til børnene: De nye skoler skaber uddannelseschancer til tusindvis af børn, der indtil i dag ikke havde adgang. Veluddannede undervisere og gode undervisningsmaterialer fremme disse børns udvikling og åbner nye fremtidsperspektiver for dem.

Sammen kan vi skabe en bæredygtig fremtid.