Casestudier

Milaneo Stuttgart: GEZE dørteknologi fremmer energieffektivitet i bygninger

Milaneo bygningskomplekset med et shoppingscenter fordelt på tre etager ligger i hjertet af Stuttgarts nyligt udviklede Europa-distrikt. GEZE udstyrede indkøbscentret med moderne dør og sikkerhedsteknologi for at imødekomme højt mål af brugervenlighed og krav om energieffektivitet i bygningen.

Automatisk dørkomfort fra GEZE i Milaneo

Automatiske døre i glas fra GEZE i forhallen til Milaneos shoppingscenter.

Reducering af energiforbrug: GEZE automatiske døre i forhallen i Milaneo indgangsområdet. © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Sammen med det nye offentlige bibliotek, de åbnede i 2011 er Milaneo komplekset hjertet af det for nyligt udviklede Europa-område. Størstedelen af det projektet, der har beløbet sig på 550 millioner EURO, består af det store indkøbscenter, der huser over 200 virksomheder på et samlet areal på 43.000 m². Tre individuelle strukturer blev indrettet til shoppingcenter efter design skabt af Düsseldorf arkitekterne RKW Rhode Kellermann Wawrowsky Architektur + Städtebau. Med en form, der minder om satellitter er de uden overgange forbundet til hinanden via detailområdet. Man kan gå ind i hver satellit udefra og fra alle fire sider via forhallen med standardiserede dørsystemer.
Som systemudbyder har GEZE udstyret centret, dets forhaller og parkeringsniveauet med moderne døre og sikkerhedsteknologi, der bidraget til at forbedre energieffektiviteten i bygningen.

Automatiske døre for barrierefri adgang igennem forhallen.

Dørene i indkøbscentret, der har megen fodgængertrafik skal kombinere barrierefri let adgang, sikkerhed og et attraktivt design. GEZE leverede en skræddersyet løsning til alle 12 forhaller i de tre strukturer og udstyrerede hver enkelt af dem med fire automatiske døre. De 2-fløjede automatiske svingdøre med TSA 160 NT-IS drevsystemer åbner og lukker dørfløjene pålideligt og enkelt og garanterer den nødvendige sikkerhed. Den integrerede TZ 320 sikkerheds dørkontrol monitorerer alle åbnings- og lukkeprocesser og åbner nødudgangene i tilfælde af en nødsituation. Natlukkeren på de eksterne døre aktiveres også af TZ 320.

Nødudgangs beskyttelse og certificeret energieffektivitet

Som multifunktionel løsning giver dørene i forhallen også frisk luft til bygningen og sørger for ventilation af naturlig røg- og varmeafsugning i tilfælde af brand. K 600 tilbagetrækningsarm drev skubber døre åbne i tilfælde af brand og holder dem åbent for at tilføre luft. De automatiske svingdøre har en anden fordel i almindelig drift: De lukker som de skal for at forbedre bygningens energibalance. De automatiske døre var et af kriterierne, der hjalp Milaneo med at opnå guld forud-certificering fra Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (Tysk selskab for bæredygtigt byggeri).

Et sikkert slusedørs system som løsning til parkeringsniveauet

Tilgængelighed, forebyggende brandsikring og nødudgangs sikring har maksimal prioritet på kælderens 1.200 parkeringspladser. Svaret for et brugervenligt sluse dørsystem. Dørene åbner automatisk under almindelig drift, men i tilfælde af farer, skaber de en sikkerhedsbarriere mellem bilerne og den nærliggende elevator og flugttrappen.

GEZE Slimdrive dørdrev: Brugervenlighed og sikring af nødudgang

Som 2-fløjede automatisk branddøre var yderdøren på slusedørssystemet udstyret med Slimdrive F/R IS drev med integrerede røg styreenhed og lukkesekvens kontrol. Takket være en lav installering på blot 7 cm skaber dørdrevet en ideel enhed med røgkontakten. Styreskinnerne og sensorstriben er også integreret elegant og ekstremt diskret i dørsystemet som sensorskinne. Slimdrive sikkerhedsløsningen var udviklet specielt til smalle dørprofiler og steder med meget lidt plads. Slimdrive EMD-F/R drev modtog også to Plus X-priser i 2014: innovationsprisen og 'Product of the Year'-prisen i dørdrevs kategorien.

Sikkerhed er vigtigt: hold-åbent-system med nødudgangskontrol

Sikker dørkomfort i alle situationer: Brandbeskyttende døre med integreret nødudgangs kontrol.

2-fløjede svingdøre i brandsikkert design, lukket. © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Under almindelig drift muliggør et hold-åbent-system adgang igennem en intern dør til slusedørs systemet. GEZE implementerede et sofistikeret komplet system bestående af TS 5000 R-ISM dørlukker med en kontinuerlig skytreskinne. Den 2-fløjede branddør holdes åbent elektrisk og lukker sikkert i tilfælde af brand - udløst af branddetektorer. Alle komponenter i den multifunktionelle automatiske dør er integreret diskret i hold-åbent-systemet og sparer masser af plads.

Skræddersyede dørsystemet i brandsikrings design

GEZE monterede massive 2-fløjede branddøre med fuld panikfunktion i indgangen til teknologi og logistikområdet i shopping centret. Udstyret med Slimdrive EMD F/R-IS drevsystemer og CB flex bærestængerne opfylder de området høje sikkerhedskrav. Bærestængerne sikrer at lukkesekvens mekanismen i dørlukkeren lukker hver gang, selv i paniksituationer. Når den passive dørplade åbnes så åbnes den aktive plade indtil lukkesekvens kontrolventepositionen sådan at begge dørfløje kan lukkes i korrekt rækkefølge.

GEZE produkter i Milaneo, Stuttgart

  • 2-fløjede automatiske svingdøre med TSA 160 NT-IS drevsystemer
  • Integrerede TZ 320 nødudgangskontrol
  • K 600 tilbagetrækningsarm
  • Slimdrive EMD F/R-IS drev med integreret røgkontrolenhed og lukkesekvensregulering
  • TS 5000 I-ISM dørlukker