Casestudier

Beskyttelse af nødudgange med GEZEs flugtvejsdøre i den nye krydstogtterminal i Rom

Den nye krydstogtterminal i Rom (RCT) i Civitavecchias havn er bygget specielt til krydstogtskibe. Den er designet til effektiv betjening af krydstogtskibe og tilbyder passagerer optimal brugervenlighed og sikkerhed. Effektive automatiske døre og nødudgange fra GEZE sikrer komfortabel adgang, sikring af nødudgange og barrierefrihed.

Effektiv, komfortabel og sikker: den nye krydstogtterminal i Rom (TCT)

Adgang til hallen
på nederste etage med GEZE automatiske døre. Foto: Emanuele Sardi for GEZE GmbH

Adgang til hallen på nederste etage med GEZE automatiske døre. © Emanuele Sardi / GEZE GmbH

Krydstogter bliver mere og mere populære. Den nye Roma Cruise Terminal (RCT) i havnen i Civitavecchia blev operativ lige til tiden for starten på feriesæsonen. Terminalen er anløbshavn for krydstogtskibe i Middelhavet og startpunkt for udflugter ind i landet. Den har som målsætning at tilbyde passagerne maksimal komfort – også før de går om bord. Selv den største krydstogtsgigant kan modtage proviant og ekspederes lynhurtigt og effektivt.

Den mest moderne krydstogtterminal i Europa blev opkaldt efter den legendariske sømand og eventyrer Amerigo Vespucci. RCT operatørnetværket (Costa Cruises, MSC Cruises, and Royal Caribbean) har investeret 20 millioner euro i den nye 11,000m2 store bygning.

Vores bidrag til den nye Roma Cruise Terminal (RCT) (RCT) i Civitavecchia:

 • Barrierefri og nem adgang med GEZEs automatiske døre
 • Sikring af nødudgange med GEZEs nødudgangsdøre med break-out-dørblade
 • Centralstyring sikrer større brugervenlighed og sikkerhed i den daglige drift og i nødsituationer
 • Designet til søfartsteknologi: Alle GEZEs dørdrev er korrosions- og vandbestandige
 • Support i byggefasen: Koordination med alle deltagende parter i byggeprocessen

Med de mange muligheder i serieprogrammet med automatiske døre og GEZEs omfattende kompetence inden for konstruktion af løsninger leverede datterselskabet GEZE Italia optimale omkostningseffektive dørløsninger. Lige fra starten af planlægningen og under implementeringen blev der taget højde for behovene hos passagerene, operatørerne og alle, som arbejder på terminalen. Ud over hurtig og problemløs implementering af dørløsningerne koordinerede GEZE også samarbejdet mellem alle parterne, der deltog i byggeriet.

Perfekt finjusterede dørsystemer

Passagerernes første kontaktpunkt bagagekontrollen på nederste etage af terminalen. Den automatiske skydedør med to dørblade ved hovedindgangen er underlagt intensiv brug. ECdrive- drevsystemer sikrer, at dørene åbner og lukker automatisk og næsten lydløst – ideel til barrierefrit byggeri. Skydedørenes åbningstid afhænger af antallet af mennesker, der går igennem. Dørbrugere og operatører har stor fordel af af dørdrevet ECdrive:

 • Barrierefri nem adgang takket være intelligente, digitale styreenheder og selvovervågnende sensorer
 • Højeste sikkerhedsstandarder med certificering i henhold til DIN 18650
 • Kompromisløs pålidelighed: Stort antal bevægelsescyklusser takket være den exceptionelle kvalitet
 • Individuelt justerbar bevægelsesparametre (acceleration, døråbningstid, åbnings- og lukningshastighed)

Alle GEZE dørdrev er designet til det marine miljø og er korrosionsbestandige og vandtætte. Alle elektroniske komponenter er skjult inde i dørene. De robuste og optisk flotte skydedøre er stabile til søs, selv ved høj vindbelastning.

Stressfri check-in: Barrierefri adgang med GEZEs automatiske døre

GEZE automatiske døre: Funktionalitet der matcher det samlede look. Foto: Emanuele Sardi for GEZE GmbH

GEZE automatiske døre: Funktionalitet der matcher med det samlede look © Emanuele Sardi / GEZE GmbH

En sømløs ekspedition af et stort passagertal uden bagage ved terminalindgangen har meget høj prioritet. Automatiske skydedøre fra GEZE sikrer barrierefri adgang. Der er 60 check-in-skranker på første sal. Passagerer og personale nyder godt af den barriefri døradgang og den lette gennemgang mellem de enkelte terminalområder og adgangen til terrassen takket være skydedørene med ECdrive. Dørene er for eksempel installeret i det behagelige og lyse venteområde med cafeteria, bar og VIP-lounge. En udstilling om Civitavecchias og regionen Lazios historie, der sammen med Rom var med til at skabe den vestlige kultur, kan ses på et lille museum - selvfølgelig med barrierefri adgang.

Break-out-flugtdøre: Maksimal sikkerhed på flugtruten

Break-out-flugtdøre: Maksimal sikkerhed på flugtveje takket være break-out-flugtdøre Foto: Emanuele Sardi for GEZE GmbH

Break-out-flugtdøre: Maksimal sikkerhed på flugtveje takket være break-out-flugtdøre © Emanuele Sardi / GEZE GmbH

De fleste skydedøre med flugtvejsfunktion er blevet installeret i break-out-version. I farlige situationer vil ekstra fittings med roterende funktion gøre, at dørbladet kan svinges med håndkraft. Den specielle drejefitting på flugtdøren sørger for maksimal åbningsbredde og gør det muligt at evakuere terminalen så sikkert og hurtigt som muligt.

Central styring af automatiske døre

Konstant overblik med central kontrol. Foto: Emanuele Sardi for GEZE GmbH

Konstant overblik med central kontrol. © Emanuele Sardi / GEZE GmbH

Takket være den intelligente digitale kontrol kan de automatiske døre med ECdrive forenes i et netværk og forbindes med bygningsstyresystemet. Dørfejl kan rapporteres til centralt punkt. Takket være forbindelsen til alarmsystemet og flugtvejene kan enten individuelle døre eller automatiske nødudgangsdøre betjenes via fjernstyring i tilfælde af en nødsituation.

GEZE-produkter installeret i havneterminalen Amerigo Vespucci

 • ECdrive automatiske døre
 • GEZE break-out-skydedøre Slimdrive SL-BO