Casestudier

Sæt sejl! GEZE dørteknologi og skydevægs systemer på AIDAluna

AIDA Cruises har udvidet sin flåde til at inkludere AIDAluna. Det store krydstogtskib lever op til de højeste standarder med hensyn til brugervenlighed og udstyr. For eksempel nyder passagerer og personale om bord moderne let adgang og sikkerhed fra GEZE´s selvlukkende døre.

Brugervenlighed og sikkerhed har topprioritet om bord.

Den 4. April 2009 afsluttede AIDAluna sin jomfrurejse tværs over nordsøen og langs den spanske kyst til Mallorca, hvor hun officielt blev navngivet som del af et spektakulært show. Det moderne skib tilbyder passagererne et førsteklasses oplevelse på et krydstogtskib med uendelig megen brugervenlighed. Innovativ dørteknologi fra GEZE sikrer optimal let adgang til kabiner, restauranter og barer eller, når du går tur på dækket. Som svar på det er der blevet integreret marine specifikke sikkerhedsstandarder i skibsdørsdesignet.

AIDAluna i tal

 • Bygget af det traditionsrige værft Meyer i Papenburg
 • Officielt navngivet den 4. April 2009 på Palma, Mallorca
 • Dimensioner: 32,2 m brede og 252 m længde - større end to fodboldbaner
 • 13 dæk med 1.025 passagerkabiner
 • 7 restauranter, 11 barer og 6.400 m² soldæk

Ønsket om bord: Dørteknologi der lever op til VTM

Automatiske skydedøre i VTM-design giver passagerer let adgang til soldæk, restauranter, AIDA shops og masser af underholdning og sportsfaciliteter. I overensstemmelse med Marine Traffic Technology standard (VTM) er disse rustbeskyttede og havvandssikre drev, der huser alle elektroniske komponenter inden i skibet og er designet til meget frekventerede områder.

Selvlukkende døre - sikre og tilgængelige

Glas teleskopdøre i AIDAluna restauranten.

Overdådig: Den 6-fløjede teleskopdør til restauranten kombinerer brugervenlighed med transparens.

Automatisk buede skydedøre og teleskopdøre komplimenterer den ekstraordinær arkitektur om bord i mange områder af skibet og tilbyder behagelig let adgang for passagerer og personale. Trods begrænset plads tilbyder de selvlukkende døre på dæk 3 og 10 maksimal åbningsvidde, gør det let for de som vil slikke sol at nå frem til soldækket og/eller poolområdet selv, hvis de har hænderne fulde. Besætning og personale har også fordel af den velgennemtænkte GEZE dørteknologi. De automatiske svingdøre, der bruges som servicedøre er udstyret med individuel aktiveringsteknologi og kan åbnes uden problemer eller for eksempel, kontrolleres og lukkes uden brug af kontakt takket være radarsensorer.

GEZE dørlukkere kombinerer brugervenlighed og sikkerhed om bord

Skydedøre til dækket om bord på AIDAluna.

De selvlukkende døre er fastgjort med dørdrev, der er specialdesignet til maritime forhold.

Dørene til de 1.025 passagerkabiner lukker enkelt og sikker på alle tider takket være de specialdesignede TEZE TS 2000 dørlukkere med håndtag og styreskinner. I sidste ende har sikkerhed stor prioritet om bord på klubskibet. Det karakteristiske GEZE design er fuldt integreret med sikkerhed om brod. Desuden er alle klasse A sikringsdøre (ikke-brandbart materiale) inden i flugt- og redningsvejene også udstyret med påbyggede dørlukkere:

 • TS 4000 og TS 5000 til dørbredder op til 140 cm
 • TS 4000 i tandemdesign til meget tunge og store dørfløje

I tilfælde af farer lukker den påbyggede dørlukker sikkert selv, hvis skibet hælder meget til siden og imødekommer således retningslinjerne fra SOLAS den internationale konvention for sikkerhed til søs. Fuld planlægning og implementering af GEZE´s dørteknologi blev udført i tæt samarbejde med Meyer værftet, AIDA Cruises og komponent klassificerings foreningen for at garantere maksimal sikkerhed og funktionalitet.

Manuelt skydevægssystem - fleksibelt brug af rum

Under indretningen af AIDAluna bevidste GEZE ikke alene sin kunnen som allround leverandør af dørteknologi: GEZE glasskydevægs systemer blev indsat i poolområdet på dæk 11, for eksempel. Et kundetilpasset rustfrit manuelt skydevægs system (MSW) bestående af 20 glaselementer placeret i en cirkel omkring DJ-pulten og beskytter al underholdning og scene elektronik. DJ-pulten kan derfor lukkes helt manuelt eller åbnes så meget som man ønsker uden store armbevægelser afhængigt af arrangementet.

Pålidelige partnere: GEZE og AIDA Cruises

I over ti år har GEZE tilbudt sin ekspertise inden for marinetrafik teknologi til Meyer skibsværft. GEZE har leveret skræddersyede døre og sikkerhedsløsninger til alle krydstogtskibe i AIDAflåden. Ud over at lavere produkter til AIDAlune og dens tidligere søsterskibe, AIDAdiva og AIDAbella har GEZE også udstyret AIDAblu, der officielt blev navngivet den 9. Februar 2010 i Hamborg med moderne dør og sikkerhedsteknologi.

GEZE produkter på AIDAluna

 • Automatiske buede skydedøre
 • Automatiske teleskopdøre
 • GEZE TS 2000 dørlukker
 • TS 4000 og TS 5000 til dørbredder op til 140 cm
 • TS 4000 i tandemdesign til meget tunge og store dørfløje
 • Manuel skydevægs system (MSW)