Casestudier

GEZE dørsystemer tilbyder forbedret levekvalitet for ældre

I 2009 blev der åbnet et moderne institut til støtte for INDEPENDENT LIVING i form at Stuttgart-Killesberg Augustinum. GEZE dørsystemer og sikkerhedsteknologi opfylder Augustinums strenge krav i forhold til tilgængelighed og præventiv brandsikring og passer harmonisk godt sammen med arkitekturen.

Augustinum alderdomshjem i tal

Arkitektfirmaet Wulf und Partner i Stuttgart har designet dette rummelige bygningskompleks så det er lyst og transparent med klare former og med brug af materialer i høj kvalitet.

 • Åbnede i 2009
 • Kompleks med fire tvillingetårne med seks eller syv etager
 • Samlet overfladeareal 35.000 m²
 • 290 lejligheder med i alt 23.000 m²
 • 16.000 m² udendørs faciliteter (parkområder, tidligere udstilingsområder)

Tilgængelig moderne design til interne og eksterne døre

Forhal med automatiske glasskydedøre (foto: Dirk Wilhelmy for GEZE GmbH)

Automatisk designer glas skydedøre med GEZE Slimdrive SL NT drev © Dirk Wilhelmy / GEZE GmbH

En rummelig forhal med automatisk, tilgængeligt designer glas skydedøre understreger den indbydende, transparente atmosfære i indgangsområdet i Augustinum og giver et overblik over foyer og tilstødende hovedgang. De automatiske skydedørssystemer bevæges af effektive GEZE Slimdrive SL NT drev med et ringe mål på 70 mm, der passer ekstremt diskret ind i glasfacade designet.

Fleksibel funktionalitet takket være GEZE Slimdrive EMD

Automatiske facade svingdøre med Slimdrive EMD drev versioner sørger for adgang mellem hovedgangen i korridoren til udendørs faciliteterne med stort set lydløse bevægelser. Takket være det 70 mm høje design og styreskinnens teknologi, er Slimdrive EMD drevet særligt velegnet til smalle dørprofiler og rum med begrænset plads. Dørsystemerne imponerer med fleksibel funktionalitet,

 • Automatisk aktivering via bevægelsesdetektorer eller trykknap
 • Push&Go funktion til automatisk åbning ved let berøring af dørfløjene
 • ”Servo modus” for manuel åbning - aktiveringssensoren registrerer en hånd, der nærmer sig og åbningsmotoren starter.
 • Lang hold-åbent tid for dørfløje via programvalgs knap
 • Individuelt justerbare parametre såsom åbning og lukningshastighed, låsning, registrering af forhindringer og hold-åbent tid

giver sikker let adgang til restaurant og lounge-områder

Ruten til restauranten går forbi to 2-fløjede glas svingdøre med velgennemprøvet TSA svingdørsdrev i TSA 160 NT-F-IS og NT-F-IS/TS brandsikrings versioner. Dørsystemerne åbner fuldautomatisk takket være integrerede bevægelsesdetektorer. Den aktive dørplade er fastgjort med en automatisk funktion og den passive dørplade har en dørluknings funktion og en hold-åbent indstilling. Begge fløje kan også holdes i åben position i længere tid via en programkontakt.

Automatiske svingdøre med integreret røgkontakt

2-fløjede glasdøre med hold-åbent mekanisme (foto: Dirk Wilhelmy for GEZE GmbH)

Barrierefri adgang: De 2-fløjede dørsystemer kan holdes åbne individuelt

Tre rummelige 2-fløjede svingdøre med TS 5000 R-ISM dørlukkesystemer og hold-åbent-systemer tilbyder også universel adgang til restauranten fra baren/lounge området. dørfløjene kan holdes åbent individuelt mellem 80-130 grader ved aktiv drift. Hold-åbent positionen kan overskrives til enhver tid for at garantere fuld åbning i tilfælde af en nødsituation.

Eftersom de er nødudgange og branddøre har svingdørene også en integreret røgkontakt. I tilfælde af brand udløser det en elektromekanisk hold-åbent enhed sådan, at døren lukker automatisk og røg og brand ikke spreder sig.

Den integrerede lukkesekvens kontrol sikrer, at begge dørfløje lukker igen uden fejl. For eksempel efter folk, der flygter, er gået igennem dem. På den måde kan døren endnu en gang opfylde dens funktion som en brandsektions dør. Alle 123 korridorer og trappeopgange i plejehjemskomplekset er også sikret med TS 5000 R eller TS 5000 R-ISM dørlukkere.

Sofistikeret dør- og sikkerhedsteknologi i alle områder

Parkeringskælder dørsystem med adgangskontrol og brandsikrings funktion (foto: Dirk Wilhelmy for GEZE GmbH)

Parkeringskælderadgang: Dørsystem med adgangskontrol og brandsikkerhedsfunktion © Dirk Wilhelmy / GEZE GmbH

Beboere, besøgende og personale har universel adgang til de mange områder i bygning og beboelsestårn via parkeringskælder og elevator i de forbundne trappeopgange.

For at imødekomme de kombinerede krav til adgangskontrol og sikring af flugt- og redningsveje er der brugt automatiske svingdøre med TSA 160 NT-F og TSA 160 NT-F-IS/TS drevversioner i disse områder forbundet med den nye TZ 320 dørkontrol enhed fra GEZE. Denne systematiske sikkerhedsløsning giver autoriserede personer adgang, men åbner flugt- og redningsveje for alle via den røde nødlysknap i tilfælde af en nødsituation.

Bygningsoperatøren kan se og individuelt kontrollere alle afsikrede nødudgangs døre hele tiden via det centrale SecuLogic 220 kontrolpanel i receptionsområdet.

Centralt kontrolleret RWA: Sikker nød og flugtveje

2-fløjede svingdøre i brandsikkert design (foto: Dirk Wilhelmy for GEZE GmbH)

Adgang til det store auditorium: 2-fløjede svingdøre med fri svingfunktion © Dirk Wilhelmy / GEZE GmbH

Topprioritet i tilfælde af brand er sikker evakuering af alle implicerede og det betyder, at forebygge brand fra at sprede sig ind i flugt- og redningsvejene.

I Augustinum opnås det med et nøje overvejen røg og varmeafsugningssystem (RWA) med motordrevne Louvre vinduer som åbningselementer. Med sin effektive udsugningskraft garanterer RWA god røgafsugning i hovedgangen og restauranten samtidig med, at den også fungerer som ventilator i det daglige arbejde.

MBZ 300 RWA buskontrol enheden fra GEZE fungerer som den centrale RWA-styreenhed - den garanterer daglig ventilation samt koordinering og monitorering af alle forbundne komponenter i tilfælde af brand.

Frie svingdøre: Tilgængelighed plus brandsikring

Svingdøre med en fri svingfunktion sikrer barrierefri adgang til Augustinums store auditorium. 2-fløjede svingdøre med 5000 R-ISM EFS dørlukkere og ekstra fri svingfunktion muliggør den aktive plades bevægelse uden tilførsel af megen energi, når døren åbnes og lukkes så snart døren er åbnet i en vinkel på 90 grader.

De enkeltstående træplade døre til affaldsområdet med følsomt affald er også blevet udstyret med TS 5000 RFS dørlukkere med gratis svingfunktion og gør det lettere at gå igennem døren med affaldsposer og transportvogne. Døren fungerer også som brandsikringsdør, der lukker selv i tilfælde af brand.

Modulære glas skydevægge tilbyder fleksibel brug af rummet

Glas skydedør i indgangen til køkkenområdet (foto: Dirk Wilhelmy for GEZE GmbH)

Køkkenområde: Automatisk lineær skydedør med ECdrive dørdrev © Dirk Wilhelmy / GEZE GmbH

Kiosken i stueetagen med dens mobile glas skydevægge passer perfekt til det moderne design i Augustinum. Seks glaselementer og en sidehængt plade med gulvmonteret dørlukker skaber en shopfront på næsten 7 meter. Hver skydevæg af glas kan bevæges hurtigt og med minimal tilførsel af energi via et aktiveret kurvesystem på skinnen.

Gulvlåse enhederne er lette at aktivere med foden. Hvis skydevægs systemet i glas er lukket, er der adgang til kiosken via en ekstra svingdør.

GEZE produkter i Augustinum

 • GEZE Slimdrive SL NT drev
 • GEZE Slimdrive EMD
 • TS 5000 R-ISM dørlukke systemer
 • TS 5000 dørlukke systemer
 • TZ 320 dør styreenhed
 • TE 220 tableau enhed
 • MBZ300 RWA BUS styreenhed
 • TS 5000- ISM EFS dørlukker
 • Automatisk lineær skydedør med ECdrive dørdrev