Casestudier

”Helbredende arkitektur”: Tilgængelighed i byens centerklinik

Centerklinikken i Stuttgart åbnede i 2014 og er en af de største børne- og ungdomsafdelinger og gynækologiske centre i Tyskland. GEZE har stilfuldt imødekommet den ønskede gode tilgængelighed, præventive brandsikring og brugervenlighed med moderne dør- og sikkerhedsteknologi.

Skarpsindig klinikdesign

Den nye hospitalsklinik inkluderer 12 individuelle klinikker, en interdisciplinær skadestue, en række ambulante klinikker og 385 sengepladser. I tråd med den ”helbredende arkitektur” har Stuttgart-virksomheden SFT Architekten GmbH og HPP Laage & Partner fokuseret på topklasse forhold for medicinsk behandling og velbehag for patienterne da de designede bygningen. GEZE imødekommer de høje krav til klinikdrift med tilgængelige dørsystemer og kompleks brandsikrings løsninger blandt andet.

Sikkerhed og funktionalitet takket være GEZE´s dørteknologi

Tilgængelige indgange: Slimdrive EMD svingdørs system åbner med en albuekontakt eller bevægelsesdetektor. Foto: Jürgen Pollak for GEZE GmbH

1-fløjet glas svingdør i klinikområdet © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Tilgængelighed, kontaktløs åbning, forebyggende brandsikring, flugtvejssikring, adgangskontrol og et moderne, konsekvent design - klinikdøre skal opfylde alle disse krav. Med brug af fleksible løsninger fra GEZE blev kravene om 100 automatiske 1-fløjede og 2-fløjede svingdøre mødt både til indgangsområdet og til klinikken samt inden i klinikken.

Slimdrive SL NT skydedørssystemer i indgangsområdet

2-fløjede automatiske skydedørssystemer forbinder udendørs faciliteter og den rummelige foyer i den nye klinik og skaber en lys og indbydende atmosfære. En passage på næsten tre meters brede, smarte dørprofiler og Slimdrive SL NT-FR drev integreret i loftet kombinerer tilgængelighed med flugtvejssikring og transparens. De 2-fløjede døre betjener det store antal besøgende stille og roligt, med styrke og meget præcist, med hold-åbent tid, der tilpasses automatisk for at kunne passe til frekvensen af mennesker, der går igennem. Dørprogrammerings kontakten er integreret til metalpæle og blevet et designelement i sig selv.

Tilgængelighed med Slimdrive-EMD dørsystemer

1-fløjet Slimdrive-EMD svingdøre, der åbner automatisk via en bevægelsesdetektor er at finde i stort set alle klinikområder. Alternativt kan svingdøren aktiveres via en albuekontakt, hvilket er smart for patienter i kørestol eller senge, der transporteres. Sensorovervågning stopper dørene, når en person er i drejevinklen. ”Push & Go”-funktionen, der kan tændes eller slukkes, tilbyder yderligere brugervenlighed og tillader dørdrevet at blive aktiveret med et hurtigt tryk på dørpladen.

2-fløjede svingdøre sikrer forebyggende brandsikring

Integreret i brandalarm systemer, 2-fløjede svingdørs systemer med Slimdrive EMD-F/R-IS drev fungerer som nødudgange. Med Slimdrive EMD omvendt drev fungerer de som ventilationsåbninger for naturlig røg og varmeafsugning i tilfælde af brand. Hvis der opstår brand udløser alarmen i brandalarmsystemet TZ 320 nøddørsstyringer sådan at dørene åbner automatisk. Hvis der er strømsvigt sikrer drevets omvendte funktion, at dørene åbner og holdes åbne automatisk.

Adgangskontrol til fødeklinikken

En 1-fløjet svingdør med Slimdrive EMD-f/r ved indgangen til fødeklinikken kombinerer tilgængelig bekvemmelighed, adgangskontrol, nødudgangs sikring i begge retninger og forebyggende brandsikring.

Dørkontrollen kan efter indstilles til ”automatisk modus” eller ”natmodus”, hvilket kun giver autoriserede personer adgang til fødeklinikken. I tilfælde af, at der opstår en nødsituation er en hurtig evakuering til enhver tid mulig med en alarm, der udløses simultant.

2-fløjet manuel branddør. Foto: Jürgen Pollak for GEZE GmbH

Komfort og sikkerhed: branddør lukker automatisk i tilfælde af en nødsituation. © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

GEZE hold-åbent-systemer i sikkerhedsdesign

hold-åbent-systemer, der bruges til at holde enkelt- eller 2-fløjede manuelle brandsektions døre elektromekanisk åbne, er brugt på stort set alle afdelinger. hold-åbent-systemer er kompakte og diskret integrerede i en løsning med brug af TS 5000 dørlukkere med kontinuerlig R-ISM styreskinne system, der garanterer, at branddøren lukker sikkert i tilfælde af en nødsituation.

Hold-åben-systemer er fastgjort med TZ 320 nøddør styrer i flugt- og redningsveje. Strømtilslutningen til den elektriske lås kan afskæres med brug af nødåbningskontakten, der gør det muligt at åbne nødudgangen for enhver. En visuel og akustisk alarm, der udløses når nødåbningskontakten trykkes ind, gør det vanskeligere at udnytte systemet.

Sikkerhed og hygiejne med intelligent svingdørs tilbehør.

GEZE drejelejer påsat dørrammerne og T-Stop styreskinner installeres i stort set alle patientrum. Systemet med integrerede åbningsbegrænser forebygger at badeværelsesdøren og tilstødende døre ”støder sammen” og gør gulvmonterede dørstoppere overflødige. Den intelligente løsninger øger brugerkomfort og gør hygiejnen i rummene lettere eftersom gulvene kan rengøres uden ”forhindringer”.

GEZE produkter i centerklinikken

  • Slimdrive SL NT skydedørssystemer
  • Integreret Slimdrive SL NT-FR drev
  • Slimdrive EMD svingdøre
  • Slimdrive EMD F/R-IS drive
  • Slimdrive EMD inverse drive
  • TZ 320 nødudgang
  • TS 5000 dørlukker med R-ISM styreskinne
  • GEZE drejelejer påsat rammen og T-Stop styreskinne