Casestudier

Glasfacader med stor åbningsgrad hos BMW´s forhandler i München

”Fascination af biler” som et helt koncept: Der har længe været en forventning om, at bil showrooms skulle reflektere prestigen omkring produktet. Det må man sige er lykkedes i den moderniserede BWM forhandler i München med dens imponerende glasfacader og store automatiske døre fra GEZE.

Funktion og design i overensstemmelse med BMW brandarkitektur

Stort set alle bilproducenter i dag bruger strenge retningslinjer for, hvordan de indretter deres showroom og salgsområder. Med disse høje krav i mente moderniserede og udvidede arkitekterne Koch+Partner Architekten og Stadtplaner i München BMW bygningen på Frankfurter Ringvej i München. Struktur og design for bygningskomplekset fra 1980´erne blev tilpasset så det imødekommer fremtidens behov for BMW´s forhandlere og i overensstemmelse med BMW brand arkitektur-retningslinjerne.

Slankt og effektivt: Automatiske døre fra GEZE

Den fuldt ud renoverede BMW forhandler giver nu en fornemmelse af eventyr, den rummelig infrastruktur og det samlede overfladeareal på knap 30.000 m² er der masser af plads til fremtidig vækst. Den store standardiserede glasfacade med transparent indgangsområde tilbyder perfekt lys til det åbne showroom område. Den transparente arkitektur åbner visuelt op og udvider rummet, skaber en indbydende atmosfære og forvandler en enkel forhandler til en verden fuld af eventyr. En af udfordringerne som GEZE stod overfor med BMW-projektet var installering og design af en kontinuerlig og bredt åbnende automatisk dør i glasfacaden. Døren skulle være så stor at biler skulle kunne køre ind og ud så hurtigt som muligt og passer perfekt til moderne bygningsstil.

En teleskopdør sørger for maksimal åbningsbredde

GEZE teleskopdør i glasfacaden til BMW forhandleren i München. Foto: GEZE GmbH

GEZE´s teleskopiske dør sikrer maksimal åbningsvidde og passer æstetisk flot ind i glasfacaden. © GEZE GmbH

Under almindelige omstændigheder er størrelse og åbningsvidde for automatiske døre begrænset af dørfløjenes vægt og længde på de brugte aluminiumsdele.

Med den skræddersyede løsning til glasfacaden hos BMW forhandleren kunne GEZE bevise sine færdigheder som en international automatisk dørspecialist: Det automatiske teleskop dørsystem med effektiv drevteknologi i smart 7 cm design og en åbningsvidde på 380 cm er den perfekte kombination af funktionalitet og design og passer æstetisk perfekt til bygningens arkitektur.

Synkronisering sikrer funktionelle brugervenlige døre

Princippet om synkronisering er smart og enkelt: Hvis et 2-fløjet skydedørssystem ikke er nok til at give den ønskede åbningsvidde og der er ikke er nok plads til ”stabling” af dørfløjene er to teleskopdørssystemer synkroniseret fuldstændig med hinanden. Det giver en åbningsvidde på op til 600 cm. I bygningen med BMW forhandleren i München var GEZE´s løsning at installere separate automatiske skydedørssystemer på begge sider af facadeåbningen, der bestod af to teleskopdøre med fire dørfløje hver. Når de var lukkede mødtes begge systemer midt på og skabte visuelt et enkelt dørsystem. Når døren er åbne er teleskopfløjene varieret elegant og sparer plads og parkeres uforstyrret ved siden af indgangen. Dørens omfang understreges af en indkapsling, der strækker sig på tværs af hele drevteknologien for hele skydedørssystemet.

Intelligent skydedørssystem: GEZE Slimdrive drev

Præcision, pålidelighed og mest af alt elegance, der forventes af biler i denne kvalitet i hele verden skal være reflekteret i dørteknologien i showroom, hvor bilerne vises. Netværksstyring af dørdrevet sikrer perfekt synkroniseret åbning og lukning af begge skydedørssystemet i glasfacaden hos BMW forhandleren. Den diskrete Slimdrive drevteknologi på blot 7 cm flytter de fire fint indrammede teleskopfløje på hver side pålideligt, præcist og næsten helt stille. Dørfløjene kan driftes med en almindelig aktiveringsenhed, f.eks. en fjernkontrol eller helt uden kontakt med en infrarød sensor eller med en albuekontakt og giver således endnu mere komfort.

GEZE produkter i BMW´s filial i München

  • GEZE Slimdrive drev
  • teleskopdøre