Casestudier

Hermetisk lukkede døre fra GEZE til en børneklinik i Warszawas

Children’s Memorial Institute er et af de største og mest moderne børnehospitaler i Polen. Moderne dørsystemer fra GEZE sikrer barrierefri adgang og hygiejne i den nye operationsstue: Hermetisk lukkede operationsstuedøre er perfektionerede med berøringsfri radar- og nærhedskontakter.

Healing Architecture - moderne hospitalsarkitektur i Polen

Ideen om at gøre et børnehospital til et tegn på ”bevarelse af liv og helbred” kan dateres tilbage til 1965 og den berømte polske børnebogsforfatter og Holocaust-overlevende Ewa Szelburg-Zarembina. Ideen blev til det sociale projekt ”Liv og Sundhed” og grundlaget for stiftelsen af CMHI Instytut Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka (Children's Memorial Health Institute på engelsk) i Warszawa.

Hermetisk og automatisk - forsegling af operationsstuer

Skydedørssystemer med EC-drev til dørblade på op til 120 kg.

Elegant løsning: Skydedørssystemer med EC-drev til dørblade på op til 120 kg. © H. Łukasz Janicki / GEZE Polska

Operationsstuer og intensivafsnit er blandt de mest følsomme hospitalsområder, hvad angår hygiejne. Døre skal kunne åbnes og lukkes hurtigt og pålideligt, og de skal være barrierefri og lukke med en god forsegling. De store og tunge dørblade i den brede åbning til den største hybride operationsstue blev derfor udstyret med det hermetisk lukkende automatiske drev Powerdrive HT til skydedørssystemer.

Powerdrive HT-systemer lukker hermetisk med den omgivende profil i den sidste del af lukkeprocessen. Den hermetiske lukning med døråbningens profil opnås ved at komprimere de specielle tætninger, der er fastgjort hele vejen rundt om dørbladet.

Powerdrive dør-systemer er også brugt på store skydedørsblade på op til 200 kg. Det bedste eksempel er de specielle døre i røntgenområdet, hvor pålidelig stråleafskærmning er absolut nødvendig.

Pålidelige og støjsvage – skyde- og svingdørssystemer fra GEZE

TSA 160 NT-F svingdørssystemer.

Praktisk og hygiejnisk: TSA 160 NT-F svingdørssystemer. © H. Łukasz Janicki / GEZE Polska

EC-drev til skydedørssystemer sørger for hurtig og pålidelig automatisk åbning af døre, som anvendes hyppigt, f.eks. i serviceområdet. ECdrive kan modstå et meget højt antal bevægelsescyklusser for dørblade på op til 120 kg med barrierefri komfort på højt niveau. Et afrundet drevdæksel understøtter denne økonomiske drevløsning og bidrager til at bevare det ensartede look, som de mange døre i rustfrit stål har i hele klinikken.

Skydedørssystemerne Powerdrive og ECdrev giver optimal adgang. Deres åbningstid tilpasses brugerfrekvensen. Hvis forgængerstrømmen stiger, holdes dørbladene automatisk åbne i længere tid. Bevægelsesparameteret for dørbladene kan justeres individuelt.

GEZEs teknologi er også installeret på de automatiske svingdøre. Det støjsvage, elektriske TSA 160 NT hydrauliske svingdørsdrev bevæger selv tunge svingdøre let og diskret. Alle parametre såsom åbnings- og lukkehastighed, detektion af forhindringer eller åbningstid kan tilpasses bygningens brug. ”Push & Go”-funktionen, der kan aktiveres eller deaktiveres, gør det muligt at kontrollere dørdrevet med et kort tryk på dørpladen.

Barrierefrie og hygiejniske elektriske låse - radardetektorer og albuekontakter fra GEZE

På klinikker er det vigtigt at kunne gå ind og ud af døre ”uden barrierer” og med den bedst mulige hygiejne for døråbnerne. GEZE GC 307+ åbner automatiske døre uden berøring. En let håndbevægelse foran døråbneren er tilstrækkelig. I særligt tidskritiske situationer er en dør allerede åben, for eksempel før lægen når den. Svingdørene åbner også ved en hurtig berøring af dørbladet takket være ”Push & Go”-løsningen.

I alle andre tilfælde kan døren åbnes med GEZE albuekontakt. Disse trykknapper kan også betjenes ved brug af albuen til at åbne døren. Hygiejniske døråbnere med antibakteriel kobberoverflade forebygger spredning af bakterier i klinikken.

GEZE tilbyder løsninger fra den samme kild, der kombinerer komfort og krav til sikkerheden i intelligente systemer. Det er blot nogle af de systemer, som GEZE har installeret på Children’s Memorial Health Institute (CMHI) i Warszawa

Tekniske løsninger fra GEZE til Children’s Memorial Health Institute (CMHI) i Warszawa

  • Skydedørssystemer med dørdrevet Powerchain HT drev til store og tunge dørblade med hermetisk dørlukning
  • TSA 160 NT hydraulisk svingdørssystem til 1.600 mm brede dørblade med en vægt på op til 310 kg
  • EC-drev til skydedørssystemer installeret på dørblade med en vægt på op til 120 kg
  • GEZE GC 307+ radar og berøringsfri nærkontakter til åbning af automatiske døre
  • TS 3000 V dørlukkere og styreskinne til bladbredde på op til 1.100 mm
  • Løsninger til røg- og varmeevakuering samt røgventilation