Casestudier

GEZEs karruseldøre: Dørteknologi til University of the Future

Med de høje krav til design, komfort og funktionalitet betragtes det nye City of Glasgow College som ‘University of the Future’. GEZE UK har givet et væsentligt bidrag til det moderne look og den moderne oplevelse på det tekniske universitet med skræddersyede dørløsninger, blandt andet karruseldøre og svingdøre.

Moderne dørsystemer til City of Glasgow College

City of Glasgow College set udefra.

Moderne arkitektur med høje krav til funktionalitet: City of Glasgow College.

Projektet til 228 millioner £ med kapacitet til 40.000 studerende og 1.300 ansatte blev færdiggjort af entreprenørfirmaet Sir Robert McAlpine. Indgangsområdet på vest- og sydsiden blev designet med brug af GEZEs dørteknologi og er tænkt som en afspejling af campussens strukturelle æstetik.

Den særdeles moderne bygning med over 1.000 klasselokaler har et iøjnefaldende design og lever også op til høje krav til funktionalitet og sikkerhed.

Manuelle karruseldøre sørger for, at trafikken flyder

Vest- og sydfløjen imponerer med moderne stål- og glasfacader med to manuelle karruseldøre. En ekstra, automatisk svingdør er installeret direkte ved siden af hver af karruseldørene.

Manuelle karruseldøre med TSA 325 NT dørdrev er en ideel løsning til bygningsspecifikke krav med hensyn til funktionalitet og nem adgang. De store dørblade er lette at bevæge, og den integrerede kontrolmekanisme stopper skubbet bag en person i svingdøren. Karruseldørene beskytter i øvrigt lobbyen effektivt mod træk, støv og larm.

Automatiske svingdøre, designet som nødudgange

De automatiske svingdøre direkte ved siden af karruseldørene er udstyret med elektromekanisk GEZE Slimdrive EMD-F svingdørsdrev. Dermed maksimal fleksibilitet opnået. De kan åbnes med et tryk på en knap og give barrierefri adgang for personer med begrænset mobilitet. Dørdrevet er blot 7 cm højt og integreret direkte til dørrammen. Drevet bevæger dørbladet præcist, pålideligt og meget stille. I tilfælde af brand fungerer svingdørene også som barrierefri nødudgange

Brug af GEZE produkter i en institution med så dynamisk og arkitektonisk pionerdesign er et klart tegn på arkitektens tillid til vores løsning. City of Glasgow College tilbyder fantastiske muligheder for både studerende og undervisningspersonale, og vi er glade for, at vores løsninger er en del heraf.

Kaz Spiewakowski, Managing Director GEZE UK

Automatiske skydedøre: ubesværet dørlukning

Automatiske svingdøre med Slimdrive EMD-F drev.

Barrierefri adgang: Automatiske svingdøre kan aktiveres med en trykknap.

Enkeltbladet automatisk skydedør med GEZE Slimdrive SL NT leder studerende og besøgende ind i Riverside Campus. Den højeste moderne bygning, der har modtaget den prestigefulde Stirling Prize, indeholder studenterboliger og huser over 3.000 skibsbygnings- og marineteknologistuderende.

Det slanke, elegante Slimdrive SL NT (kun 7 cm højt) er usynligt integreret i det moderne indgangsparti med søjler i dørfløje på op til 125 kg, hvor de diskret udfører deres arbejde. Det gør dem til den ideelle løsning i offentlige bygninger med permanent intensiv trafik i begge retninger – navnlig et sted som Riverside, der også bruges som beboelse. GEZEs moderne dørløsninger har spillet en vigtig rolle i at sikre, at studerende kan bevæge sig sikkert rundt i miljøet. 

GEZEs produkter i City of Glasgow College

  • TSA 325 NT manuel karruseldør
  • Slimdrive EMD-F drevsystem til svingdøre
  • Slimdrive SL NT automatisk skydedørssystem