Casestudier

GEZEs dørsystemer: Et nyt interiør til Zürichs vartegn

Zürichs hovedpostkontor, Sihlpost, betragtes som et historisk vartegn i byen. GEZE deltog i den komplekse og spændende renovering af denne fredede bygning og bidrog med multifunktionelle dørsystemer og nødudgange, der gør bygningen sikker og komfortabel at bruge.

Automatiske skydedøre i nødudgangsdesign

Sihlpost Schweiz

Sidefacaden har også nødudgange med nem barrierefri adgang. © Lorenz Frey / GEZE GmbH

Den 123 meter lange firkantede bygning opført i ”New Building”-stil med klokketårn var det mest moderne posthus i verden, da det stod færdigt i 1930. Schweizerische Bundesbahn (SBB), der ejer bygningen, har investeret 45 millioner franc i den omfattende renovering af Sihlpost. Den fredede bygning blev opgraderet til moderne standarder, og interiøret komplet renoveret, under ledelse af Max Dudler Architekten AG. I dag har Sihlpost-bygningen en ny facade og fungerer ikke kun som postkontor, men også som et moderne, urbant center for detailhandel, restauranter, uddannelse og forretning.

De tre store iøjnefaldende glasportaler på den imponerende bygningsfacade tjener som indgang til hovedhallen og det separate område med skabe. De dobbeltbladede skydedøre på knap 300 cm i højden og 320 cm i bredden sørger for nem barrierefri adgang.

Fint indrammet og visuelt diskret bevæger de tunge dørblade sig roligt takket være drevet. GEZE Slimdrive SL-FR drevsystemer til flugt- og redningsveje gør flugtveje sikre i nødsituationer.

Automatiske dørsystemer med intelligent teknologi

Teleskopdør i indgangen til Zürich Business School. Foto: Lorenz Frey for GEZE GmbH

Maksimal døråbning ved begrænset plads: firbladet automatisk teleskopdør. © Lorenz Frey / GEZE GmbH

Den intelligent styreteknologi er skjult inde i den pålidelige drevenhed Slimdrive, der blot er 7 cm høj. Dørenes åbningstid tilpasses automatisk til trafikken. Alle bevægelsesparametre såsom hastighed, åbningstid og åbnings og lukkehastighed kan indstilles individuelt.

Slimdrive dørsystemer har et fremtidsvenligt design og kan integreres i bygningsstyresystemer, så dørfunktionen kan overvåges eller reguleres fra centralt punkt.

En teleskopdør sørger for maksimal åbningsbredde

Indgang til forhallen til Piu restaurant, set udefra. Foto: Lorenz Frey for GEZE GmbH

Den automatiske skydedør i indgangspartiet til Pui fungerer som nødudgang. © Lorenz Frey / GEZE GmbH

Det nye design betyder, at flere Sihlpost-bygningen har flere brugere end nogensinde. Under renoveringen blev der skabt direkte adgang til KV Zürich Business Schools bygning gennem den nyligt omdøbte Sihlpostgasse (Sihlpoststræde).

GEZE installerede firdobbelt automatisk teleskopdør med specialdesignede Slimdrive SLT-drevsystemer i en flugtvejsversion på et sted med begrænset plads. Hvis nødvendigt har døren en maksimal åbningsbredde på 250 cm, og dørbladene kan problemfrit "parkeres". Loftsvinduer over teleskopdøren sikrer optimal brug af dagslyset.

flugtvejsdøre: Sikkerhed og effektivitet i serviceområdet

Indgang til forhallen til Piu restaurant, set indefra. Foto: Lorenz Frey for GEZE GmbH

Nødudgang sørger for "nem passage" i tilfælde af brand. © Lorenz Frey / GEZE GmbH

Bygherren valgte de anerkendte GEZE brandsikrings- og brandlukkedøre til bygningens restaurationsområde. Fuldautomatiske skydedøre med brandsikring i klasse EI30 skaber en sikker barriere mod brand, røg og varme i kælderen på den traditionelle vegetariske restaurant Hiltl.

Et kraftigt GEZE Powerdrive PL drev bevæger de store og tunge metalskydedøre til fødevarelageret. En dobbelt skydedør med ruder i passagen mellem køkkenet og serviceområdet letter personalets konstante kommen og gåen. Hurtigt og barrierefrit takket være Slimdrive SL NT. Begge dørsystemer er brandsikringsdøre og lukker automatisk i tilfælde af brand, også selvom de forinden blev holdt åbne automatisk. Det er sikret, at branddørene også lukker i tilfælde af strømsvigt eftersom dørlukkeren fungerer med opladet energi.

sGEZE produkter i Sihlpost Zürich

  • GEZE Slimdrive SL-FR-drevsystemer
  • Automatiske teleskopdøre
  • Slimdrive SLT-drevsystemer
  • GEZE Powerdrive PL drev