Innovativ dørteknik i det fredede rådhus i La Rochelle.

Historiske bygninger er betydelige kulturskatte. Fredede bygninger er derfor underlagt særlige krav, når der tales om sanering og modernisering. I det historiske rådhus i La Rochelle, en fransk kystby i Département Charente-Maritime, sikrer moderne GEZE-dørsystemer at den fredede historiske arkitektur beskyttes mens rådhuset gøres tilgængeligt for alle.

Frankrigs ældste rådhus i La Rochelle er en fredet historisk bygning

De historiske arkader fører hen til den moderne indgangsdør.

De historiske arkader fører hen til den moderne indgangsdør. © Aline Nédélec / GEZE GmbH

Rådhuset har ligget samme sted siden byen La Rochelle blev grundlagt i 1298, og er dermed et af Frankrigs ældste, der stadig er i brug. Det er bygget i gotisk og renaissance-stil og med sine tinder på væggen, små skydetårne i hjørnerne og vagttårnet med en keramikstatue af den franske konge Henri IV er blandt byens mest fremtrædende historiske bygninger.

De offentlige områder el lyse og tilgængelige takket være de automatiske helglas-skydedøre.

Offentlige områder med automatiske helglasdøre. © Aline Nédélec / GEZE GmbH

Modernisering af en fredet bygning

Den historiske bygning blev fredet i 1861 og blev omfattende saneret for at genoprette nogle af de gamle elementer og udføre de nødvendige tilpasninger og opgraderinger. Nu er rådhuset i La Rochelle blevet grundlæggende saneret for anden gang. Dette arbejde kom efter en brand, der spredte sig til alle tagflader i den historiske del af bygningen og fik tagkonstruktionen til at bryde sammen. På grund af skadernes omfang og den historiske bygnings kulturelle værdi medførte den omfattende rekonstruktion betydelige udfordringer. De største udfordringer lå utvivlsomt i renoveringen af de fredede dele af bygningen til original tilstand. Samtidigt skulle de områder, der er tilgængelige for offentligheden, omdesignes i samsvar med moderne standarder for sikkerhed og tilgængelighed.

Under ledelse af Philippe Villeneuve, en kendt arkitekt for historiske bygninger, der også er ansvarlig for restaureringen af Notre Dame, tog projektet for genopbygning og sanering af det historiske rådhus næsten seks år. Men disse anstrengelser var det hele værd: Nu står den historiske arkitektur i ny glans, og rådhuset La Rochelle yder enestående komfort og tilgængelighed for sine besøgende.

Receptionsskranken befinder sig bag en automatisk helglasdør, der sikrer at indgangen til denne historiske bygning er tilgængelig for alle.

Receptionsskranken befinder sig bag en automatisk helglasdør. © Aline Nédélec / GEZE GmbH

Et lyst receptionsområde takket være automatiske helglas-skydedøre

Et lyst receptionsområde takket være automatiske helglas-skydedøre © Aline Nédélec / GEZE GmbH

Automatiske skydedørssystemer sikrer tilgængeligheden

Det var et nøglekrav ved dette omfattende sanerings- og moderniseringskoncept at sikre tilgængeligheden til det historiske rådhus. De offentlige områder står nu lyse og klare takket være de automatiske helglas-skydedøre, der blev installeret i indgangsområdet. De automatiske døre sikrer at bygningen er tilgængelige for alle besøgende, også dem med nedsat mobilitet.

Diskret design supplerer den historiske arkitektur

Automatiske døre med GEZE Slimdrive dørdrivsystemer er blevet installeret i bygningens indgangsområde. Med en monteringshøjde på kun 7 centimeter, passer dørsystemet til i den historiske arkitektur. En af de automatiske skydedøre ligger bag den originale dør, der stadig sidder i facaden. Det gør det muligt at bibeholde den fredede facade og samtidigt at sikre den moderne adgangskomfort i bygningen.

Bag vindfanget i indgangsområdet fører en anden automatisk tofløjet helglas-skydedør til receptionsdisken. De smalle beslagsæt af rustfrit stål (for helglas-dørene) overholder de højeste designkrav og sikrer desuden den maksimale gennemsigtighed og tillader så meget lys som muligt.

Læs mere om helglassystemer

Helglas-skydedørene og adgangskontrolsystemer afgrænser de offentlige områder fra kontorerne.

Adgangskontrolsystemer afgrænser de offentlige områder fra kontorerne. © Aline Nédélec / GEZE GmbH

Brugervenlig adgangskontrol - et must for offentlige bygninger

Fordelen ved moderne dørteknik er nemme at få øje på i alle dele af bygning, der kræver specifik adgangsberettigelse. Ved det historiske rådhus i La Rochelle, giver to automatiske døre adgang til administrationsområdet, hvor kun rådhusets ansatte har adgang. En automatisk GEZE Slimdrive-dør er udstyret med et adgangskontrolsystem, der kun giver berettigede personer adgang. En anden automatisk dør anvendes som envejs-udgang fra kontorerne ind i indgangsområdet. Vores moderne dørteknik supplerer derfor den historiske arkitektur med tilgængelighed og en fremragende komfort.

Læs mere om adgangskontrol

OPDAG ANDRE INDUSTRILØSNINGER FOR HISTORISKE BYGNINGER

Yderligere fordele ved GEZE Slimdrive dørdrev

  • Meget jævnt kørende slidfast DC-drev
  • Kan via CAN-bus forbindes med og integreres i bygningsstyresystemer.
  • Uafhængig fejlsikring og logging.
  • Ind- og udgange for forskellige anvendelser kan konfigureres frit
  • Integreret batteri til nødåbning ved sikkerhedsrelaterede fejl, f.eks. strømsvigt
  • Mindre vedligeholdelse takket være selvrensende rullevogne