Casestudier

GEZE skydedørssystemer til terminal i topklasse

Dynamiske former, moderne materialer og en funktionel æstetik markerer den prisvindende Madris-Barajas lufthavnsterminal i Spaniens vigtigste lufthavn. De automatiske skydedøre og sikkerhedsløsninger fra GEZE passer perfekt ind i designkonceptet.

Særpræget lufthavnsarkitektur

Med indvielsen af den nye Madrid-Barajas lufthavnsterminal var udviklingen af Spaniens største og vigtigste lufthavn endelig afsluttet efter ti års byggeri. Den moderne bygning på 120.000 m², der kostede 6 mia. euro er designet af den spanske arkitekt Antonio Lamela og hans britiske kollega Richard Rogers. Bygningen er en af verdens mest spektakulære lufthavnsbygninger.

En bygning fuld af superlativer – fra taget og til dørdrevene

Lufthavnsbygningen skaber en rummelig men afslappet atmosfære, hvor de rejsende kan bevæge sig omkring – det enorme bygningskompleks er opdelt i flere strukturer i overensstemmelse med dets rumkoncept. Hovedterminalen er opdelt i tre niveauer. Over bygningen er taget spændt ud som en trætop. Den let buede tagform, det enkle materialevalg, store mængder af dagslys og rummelig klarhed giver arkitekturen en markant klar form. Også det tekniske udstyr skal roses for at være topmoderne med maksimal funktionalitet. Lige fra check-in-skrankernetil informationssystemet til passager og bagagetransport – og selvfølgelig det automatiske skydedørssystem. Teknologien opfylder kravene i de højeste internationale standarder.

Præcise dørdrev - robuste og optisk diskrete

Passagerer og besøgende går ind i terminalens indgangsområder gennem de rummelige automatiske skydedøre med GEZE Econodrive EL-FR skydedørsdrev. De kraftige, men optisk diskrete drev er skabt til infrastrukturområder med intens trafik. Det store dørblad bevæger sig hurtigt og præcist og alle bevægelsesparametre kan indstilles individuelt. Med deres elegante, minimalistiske design passer skydedørssystemerne til farveskemaet og det overordnede design i indgangshallen, hvor de sikrer nem adgang og samtidig fungerer som beskyttelse mod vind. Naturligvis er GEZE Econodrive EL-FR dørdrev typetestet i overensstemmelse med ZH 1/494 og AutSchR.

Sikrede flugtruter takket være multifunktionelle dørsystemer

Svingdør til udendørsområde i lufthavnsterminalen

GEZE har leveret multifunktionelle svingdøre til den nye bygning.

Svingdøre med GEZE TSA-160 dørdrev anvendes også i hele bygningskomplekset. Det automatiske skydedørsdrev sikrer barrierefri adgang og kan også holdes åbent i længere tid, hvis det programmeres til det. Dørene i flugtvejene er nemme at åbne i tilfælde af strømsvigt. Derfor er flugt- og redningsvejene sikrede. Takket være en integreret røgafbryder åbner svingdørene med TSA-160 dørdrev i RWA-versionen automatisk i tilfælde af brand og skaber naturlig røgudsugning af bygningen.

GEZE-produkter installeret i Madrid lufthavn

  • GEZE Econodrive EL-FR skydedørsdrev (indgår ikke længere i GEZEs portefølje)
  • GEZE TSA 160 dørdrev