Casestudier

GEZE slår dørene op til det spektakulære udsigtstår i360

Oplev Sydenglands kyst fra 138 meters højde: British Airways i360 udsigtsplatform er det højeste udsigtstårn i Storbritannien og det nye vartegn for Brighton. Moderne skydedørssystemer fra GEZE UK leder millioner af besøgende ind i den lodrette mole.

skydedørssystemer på mål til Brightons nyeste attraktion

Med sin slanke og 173 m høje metalkonstruktion kombinerer British Airways i360 den mest moderne arkitektur og maritime tradition på en unik måde i den populære badeby Brighton på den sydengelske kyst. Glasbygningen strækker sig 138 m op i luften, hvorfra der er en betagende 360-graders panoramaudsigt over kysten og havet. Det spektakulære projekt er planlagt af arkitektduoen Marks Barfield Architects, der tidligere har designet det legendariske hjul, London Eye. GEZE slår dørende op for besøgene i Brightons nyeste attraktion – med skræddersyede skydedørssystemer, der tilbyder bekvem og barrierefri adgang til udsigtstårnet, også under spidsbelastninger.

Optisk perfekt: glasfacade med Slimdrive skydedørssystemer

Ved foden af ​​udkigstårnet ligger Beach Building, en langstrakt strandbygning, hvor man kan gå på taget. Bygningen huser et arrangementsrum, en butik og en restaurant. Seksskydedørssystemer med dobbelt dørblad, der åbner præcist og næsten lydløst for besøgende, er perfekt integreret i den elegante glasfacade. De slanke, kun 7 cm høje GEZE Slimdrive SL NT dørdrev passer kompakt og næsten usynligt i dørprofilerne og understøtter glasfacadens ubrudte udseende.

Funktionalitet og design: Glasdøre fremstillet på mål af GEZE

Glasfacade i Beach Building, set udefra.

Moderne arkitektur: GEZE skydedørssystemer passer perfekt til glasfacaderne i Beach Building.

Det østrigske specialiserede entreprenørfirma Fill Metallbau, der fik til opgave at opføre Beach Building af metal og glas, stillede høje krav til dørsystemerne. På grund af den udsatte placering ved havet er bygningen jævnligt udsat for meget stærk vind, og det gør skydedøre mere fordelagtige end svingdøre. Samtidig skulle skydedørssystemet kunne modstå de det barske kystklima og det høje antal besøgende. De seks skydedøre ved siden af hinanden med GEZE Slimdrive Sl NT skydedørsdrev er en ideel løsning med hensyn til funktion og design.

British Airways i360 er en lodret mole. Ligesom i viktoriatiden, hvor folk holdt af en spadseretur langs vandet på Vestmolen, så er de besøgende i dag fascinerede af en spadseretur op gennem luften i i360. De rigtige døre var en afgørende del af projektet – lydløse og højtydende, holdbare og frem for alt optisk i tråd med glasæstetikken i Beach Building.

David Marks, bestyrelsesformand hos British Airways i360 og adm. direktør for Marks Barfield Architects

Moderne arkitektur med maritim historie

British Airways i360 står direkte nede ved stranden ved nøjagtig samme højde som den tidligere West Pier. Som en hyldest til molen, der brændte ned i 2003, genopførte man de to originale betalingskontorer på West Pier . Til venstre og højre for udsigtstårnet, placeret i hver ende af taget på Beach Building, fungerer de historiske billetkontorer som billetcenter og en café og afspejler i360´s maritime arv. Udkigsgondolen med glas hele vejen rundt tilbyder også et kig tilbage i tiden. Med op til 200 passagerer bevæger kabinen 138 m op i stålsøjlen i udsigtstårnet. Herfra er der udsigt over Brighton, Hove og den Engelske Kanal samt det, der er tilbage af den engang så strålende West Pier, der stadig stikker op af havet.

Vi er utroligt glade for, at GEZE-produkter bruges i et projekt så repræsentativt som British Airways i360-projektet. Udsigtstårnet er en enestående struktur, der er bygget med materialer og teknologi fra hele verden. i360 vil helt sikkert blive et nyt britisk vartegn, og vi er stolte over, at vores skydedørssystemer er på plads til at guide millioner af mennesker til denne fantastiske oplevelse.

Kaz Spiewakowski, adm. direktør, GEZE UK

GEZE produkter installeret i British Airways i360

  • GEZE Slimdrive SL NT dørdrev