Skydedørssystemer i Yves Saint Laurent Museet i Paris

Automatiske skydedørssystemer fra GEZE forbedrer den store modedesigner Yves Saint Laurents tidligere arbejdsområde. Med et diskret, elegant design, usynlig teknologi og komfortabel adgang fremhæver de atmosfæren dette byggeri, der er opført i stil med kejsertidens arkitektur. Modebrandets hovedkvarter blev for nylig omdannet til museum. De specielle strukturelle ændringer af den høje, brede indgang til museumskomplekset blev gennemført med dørteknologi fra GEZE.

Døren til haute couture – skræddersyede skydedøre

Døren til haute couture – skræddersyede skydedøre

Døren til haute couture – skræddersyede skydedøre © Christophe Mirabel / GEZE GmbH

Museet er en besøgsmagnet. Det automatiske skydedørssystem med det kraftige Powerdrive drev til den høje, brede indgang til showroomet har vist sig at være det helt rigtige valg. Når gæsterne træder ind i foyeren gennem den første skydedør, er det første, der møder gæsten, de fire pop art-portrætter, hvor Yves Saint Laurent blev udødeliggjort af Andy Warhol. Det er som at blive budt velkommen af herren i huset. Med malede glasblade og drevsystem skjult for øjet er den næste dør diskret baggrund for disse billeders intense farver. Skræddersyede automatiske skydedøre med tunge glasblade og bred åbning er installerede i hele museumskomplekset. De guider den besøgende videre til den permanente udstilling, der blandt andet omfatter den legendariske habit ”Le Smoking”, læder trenchcoaten og andre ikoniske beklædningsgenstande, og til områderne med moderne udstillingstemaer og derfra videre til atelieret.

Modemuseum med et personligt anstrøg

Arkitektur, design og dørteknologi skulle forenes i harmoni, fordi en så stor udstilling aldrig før var blevet skabt om en modedesigner. I et 450 kvadratmeters museumskompleks kan de besøgende dykke ned i en verden af haute couture: Historien om Yves Saint Laurents liv og arbejde og udstilling med skiftende genstande fra samlingen af 5.000 haute couture-modeller. Hjertet af museet er ”Le Studio”, hvor Saint Laurent tilbragte tre årtier med at designe sine kollektioner.

Intensiv interaktion med de rigtige automatiske døre

Det var kun muligt at bevare den personlige atmosfære i de moderne museumsrum takket være hjælpen fra Pierre Bergé, mesterhjernen bag projektet og forretningen og Saint Laurents livsledsager. Det engagement, Bergé har lagt i at fortælle historien om brandet og hans vens arbejde, viser, hvor intensivt samarbejdet var mellem parterne i projektet. Disse omfatter projektleder Réda Issolah fra den parisiske virksomhed JMR Architectes, interiørdesigner Jacques Grange, scenograf Nathalie Crinière og kurator Aurélie Samuel. GEZE bidrog til samarbejdet lige fra starten, navnlig samarbejdet med arkitekterne.

Det var vigtigt for os, at give imod alle de involveredes inspirerende forslag til dørløsninger og tager højde for alle de arkitektoniske og æstetiske faktorer og aspekter ved den nye brug af bygningen. Vi vidste, hvor tæt mange af de udstillede genstande ville være på de høje, brede indgange, og at dørene derfor skulle være særlig diskrete.

Philippe Eugène, Managing Director for datterselskabet GEZE Frankrig

Døræstetik, nem adgang og let håndtering

Det var en fælles beslutning at bruge automatiske skydedøre med gråmalede glasblade og loftsintegreret dørdrev.

Døræstetik, nem adgang og let håndtering © Christophe Mirabel / GEZE GmbH

Med vores ekspertise i en bred vifte af bygningstyper med mange anvendelser og de fleksible muligheder i vores produktportefølje præsenterede GEZE alle potentielt mulige dørløsninger. Det var en fælles beslutning at bruge automatiske skydedøre med gråtonede glasblade og integrerede dørdrev i loftet. Skydedørssystemet imødekommer alle krav til bekvem adgang og nem håndtering for personalet. Vi stod også af koordineringen af samarbejdet mellem alle involverede parter i byggeriet. Resultatet var, at skydedørssystemet hurtigt og problemfrit kunne installeres og tages i brug.

Funktioner og fordele ved automatiske skydedøre

Med Powerdrive drevsystemer har GEZE Frankrig udviklet skræddersyede automatiske glasskydedøre til store åbninger:

GEZE produkter installeret på Yves Saint Laurent Museum

  • Automatisk lineært skydedørssystem til store og tunge dørblade på op til 200 kg bladvægt og åbningsbredde på op til 3000 mm
  • Kombinerede detektorer til kontrol og sikring af automatiske skydedøre med lysgardiner med fire mulige konfigurationer
  • Software til integration af dørsystemer i bygningsstyresystemet sikrer, at de automatiske skydedøre nemt kan parametreres og kan vedligeholdes pålideligt takket være automatisk fejlrapportering og diagnosticeringsfunktioner