Slut med døre, der smækker: Sagte dørlukkere på Marriott Amsterdam

På et fremragende hotel som Marriott Hotel i Amsterdam står gæsternes komfort i allerforreste række. Af denne årsag har det femstjernede hotel valgt dørlukkeren TS 5000 SoftClose, så døre, der lukker med et højt smæk, nu hører fortiden til.

Fem stjerner for komfort: Amsterdam Marriott Hotel

En central beliggenhed: Amsterdam Marriott Hotel.

Amsterdam Marriott Hotel set udefra © GEZE GmbH

I hjertet af Amsterdam, i udkanten af Vondelpark og blot et stenkast fra Leidseplein, ligger Amsterdam Marriott Hotel. Det 11 etager høje luksushotel råder over i alt 400 værelser, der er booket næsten hele året rundt.

Hoteletage på Amsterdam Marriott Hotel.

Værelsesdøre, der smækker højt, er et problem på mange hoteller.

Problemet: Døre til hotelværelserne, der smækker

Trods den gældende etikette på næsten alle hoteller om at gæster skal være så stille som muligt mellem klokken 22 og 8 om morgenen, var der hele tiden larm fra døre, der smækkede. For det internationalt berømte Amsterdam Marriott Hotel var dette et kendt, men uacceptabelt problem.

Problem løst: Værelsesdøre, der lukker sagte

Efter en masse omfattende tests og flere prøveinstallationer af forskellige dørlukkere valgte Amsterdam Marriott Hotel TS 5000 SoftClose fra GEZE.

"Hos os står kvaliteten af vores gæsters ophold i allerforreste række. Uanset om gæsterne forlader deres værelse tidligt om morgenen eller først sent om aftenen, eller vender tilbage fra byen om natten – vil vi gerne minimere enhver ulejlighed grundet larm på gangen og fra døre, der smækker", siger Richard Geukens, chefingeniør på Amsterdam Marriott Hotels.

Hotelværelse med åbnet værelsesdør.

For en uforstyrret komfort: Døre, der lukker sagte. © GEZE GmbH

"Efter tests med forskellige dørlukkere valgte vi TS 5000 SoftClose fra GEZE. Det der frem for alt overbeviste os, er at dørlukkerne fungerer rigtig pålideligt, selv under vanskelige betingelser. For eksempel, hvis vores gæster har åbnet vinduerne på deres værelser i kipposition. Dørlukkerne sørger for at værelsesdørene altid går kontrolleret i indgreb i låsen, uden at smække hårdt. På den måde reducerer vi støjbelastningen og kan garantere alle gæster et ophold på højeste niveau."

Luk døre sagte – også ved vind og træk

Med eksemplet på det åbne vindue gør Geukens opmærksom på den vigtigste fordel ved TS 5000 SoftClose: For i rum med skiftende trykforhold, f.eks. på grund af vind, sug eller træk, kommer fordelene på denne dørlukker til deres ret. Takket være SoftClose-mekanikken lukker døren lige som enhver anden dørlukker nedefra, men denne proces nedbremses dog kontrolleret til sidst, så døren lukker sagte og under ingen omstændigheder smækker. Samtidig har døråbneren nok hastighed og låsefunktion til, at den går sikkert i indgreb i låsen. Det øger komforten og sikkerheden.

Apropos sikkerhed: TS 5000 SoftClose sørger også ved brand- og røgdøre for en sikker lukning i henhold til brandsikringsbestemmelserne– selv ved døre, der er sikrede med adgangsrettigheder.

Fleksibel og brugervenlig: Dørlukkeren TS 5000 SoftClose

  • TS 5000 egner sig til døre med en bredde på op til 1400 mm og har en justerbar lukkekraft på EN 2-6 med variabel justering.
  • Både dørens lukkehastighed og låsefunktionen – altså den hastighed, hvormed døren går i indgreb i låsen – kan indstilles individuelt på TS 5000 SoftClose.
  • Den integrerede åbningsdæmper sørger for at døre, der åbnes med for meget kraft, bremses ned.
TS 5000 SoftClose dørlukker på en værelsesdør

Diskret design – høj funktionalitet: TS 5000 SoftClose. © GEZE GmbH

Godt at vide: Dørlukkeren TS 5000 SoftClose kan tilpasses ganske enkelt til alle omgivelser

Alt efter omgivelsesbetingelserne kan alle funktioner indstilles nemt og hurtigt foran på dørlukkeren. "Det er utroligt praktisk", anerkender Geukens. "Da betingelserne på hver etage og endda på hvert værelse kan være forskellige, kan vi let foretage små nuancer i indstillingerne, så hver dør lukker præcist, som vi gerne vil have det."

Dørlukkeren er også fleksibel i forhold til design: TS 5000 SoftClose fås som standard i sølv og hvid (RAL 9016), men kan efter ønske også fremstilles i en hvilken som helst RAL-farve, så dørlukkeren falder ind med enhver indretning helt uden problemer.

TS 5000 SoftClose er allerede præmieret flere gange, blandt andet med German Innovation Award og Iconic Award. Desuden er dørlukkeren certificeret ifølge ISO 14025 og EN 15804 af Institut Bauen und Umwelt e.V. IBU.