Casestudier

Design højdepunkt i Abu Dhabi: Adgang til Ferrari World

Med åbningen af Ferrari World Abu Dhabi i slutningen af 2010 vandt UAE en hotspot for turister og endnu et ekstraordinært arkitektonisk highlight. GEZE har bidraget til tilgængeligheden i verdens første Ferrari temapark med en leverance af døre og moderne dørdrev.

Automatiske brugervenlige døre i verdens største indendørs temapark

De Forenede Arabiske Emirater er kendt for deres spektakulære arkitektur - især for verdens i øjeblikket højeste skyskraber, den 828 meter høje Burj Khalifa. I slutningen af 2010 fik ørkenstaten endnu en ekstraordinær bygning med Ferrari World Abu Dhabi. Verdens første Ferrari temapark er et højdepunkt i nybyggeriet på den 2.500 hektar store Yas Island og verdens største indendørs temapark. Ture og attraktioner med udgangspunkt i Ferrari kombineret med klassisk Ferrari-design og teknologi og bringer Ferrari-historien til live.

Med dørdrev fra GEZE: Adgang til 86,000 m²

Inspireret af den klassiske sideprofil på en Ferrari GT reflekterer det enestående bygningsdesign fra Benoy Architects den buede form på sportsvognen. Komplekset er designet med vedvarende bølgelignende sider, der lader sig integrere problemfrit til omgivelsernes infrastruktur, der er spændt ud som en kæmpe i form af Ferraris røde, flade tag. Med et tagareal på over 200,000 m² og en diameter på over 700 m understreger tagkonstruktionen på Ferrari World Abu Dhabi bygningens eksterne æstetik - især Ferrari logoet på taget, som pt er brandets største logo nogensinde med sine 65 m. I det imponerende kompleks med et overfladeareal på 86.000 m², der svarer til omkring syv fodboldbaner ved siden af hinanden, har GEZE implementeret brugervenlige døre, sikkerhed og tilgængelighed på højeste niveau - i perfekt harmoni med det sofistikerede design i Ferrari temapark.

Velbehag og funktionalitet i attraktivt design

Tilgængelighed er en af de primære koncepter i Ferrari World Abu Dhabi. En smal automatisk svingdør med GEZE Slimdrive EMD-F drev i indgangsområdet sikrer, at børn og besøgende med nedsat mobilitet let kan komme ind i parken. De smarte Slimdrive EMD-sideophængte fløjdrev blev særligt udviklet til bevægelse af svingdøre med minimal kraft. Takket være den høje konstruktion på kun 70 mm og styreskinneteknologi er de sideophængte drev særligt velegnede til slanke dørprofiler og steder med meget lidt plads. Det diskrete design passer perfekt ind til ekstraordinært facadedesign i Ferrari World.

Intelligente dørdrev gør det sjovt at gå ind i bygningen

Den automatiske dør i indgangen åbner via en bevægelsesdetektor eller kan aktiveres via en trykknap. ”Push & Go”-funktionen, der kan tændes eller slukkes, gør det muligt at kontrollere dørdrevet ved kort at trykke på dørpladen. Den automatiske dør kan også åbnes manuelt takket være integreret ”servo mode” kan døren åbnes i begge retninger med brug af meget lidt kraft. GEZE Slimdrive EMD dørdrev er blevet testet i overensstemmelse med DIN 18650. EMD-F drev versionen brug i Ferrari World er også tilladt til brug i røg- og branddøre. Ud over indgangsdøren har GEZE installeret endnu 41 Slimdrive EMD-F drev i Ferrari World Abu Dhabi. De smarte sidehængte drev til indgangen til ture sikrer barrierefri sjov.

GEZE produkter i Ferrari World i Abu Dhabi

  • GEZE Slimdrive EMD og EMD-F svingdørs drev