Casestudier

Automatiske dørlukkere fremhæver det luksuriøse indtryk på The Retreat Hotel ved Islands Blå Lagune

For mange mennesker er Islands verdensberømte Blå Lagune et sted de drømmer om at besøge – og The Retreat, luksushotellet på toppen af selve lagunen, er ingen undtagelse. Det ambitiøse projekt er et landemærke for Island og blander skandinavisk arkitektur med en enestående naturskønhed, med hver detalje omhyggeligt skabt for at give gæsterne en fornemmelse af at være forbundet med den barske islandske natur.

Teamwork: Skandinavisk design og GEZEs komfortable dørløsninger

Flot arkitektur i et enestående landskab: The Retreat ved den Blå Lagune i Island.

Flot arkitektur i et enestående landskab: The Retreat ved den Blå Lagune i Island. © The Retreat at Blue Lagoon Iceland

Hotellets høje standard hvad angår design og komfort viser sig i selv de mindste detaljer. Der gås aldrig på kompromis med standarderne, inklusive ved de automatiske dørdrev, manuelle skydedørsskinner og dørlukkere. Derfor valgte hotellets designere de smarte dørløsninger fra GEZE. Og derfor åbner og lukker hotellets døre, uanset vægt, materiale eller placering komfortabelt ved hjælp af sensorer og knapper og sikrer således at gæsterne kan bevæge sig frit gennem bygningen. Alle automatiske dørdrev fra GEZE er udsøgte, har et elegant design, og passer perfekt til den skandinaviske arkitektur. GEZEs mangeårige islandske partner, Járn & Gler hf har planlagt og implementeret dørsystemerne.

GEZE dørsystemer bryder gæsterne velkommen til dette luksushotel

Usynlige overgange: GEZE dørteknikken forbinder inden- og udendørsområder.

Usynlige overgange: GEZE dørteknikken forbinder inden- og udendørsområder. © The Retreat at Blue Lagoon Iceland

For hoteller er elegante, men komfortable indgangspartier ofte den første mulighed for at byde gæsterne velkommen. Automatiske døre til køkkener og andre områder skaber sikkert arbejde, tilgængelige områder og en uhindret, problemfri service. The Retreat, et luksushotel i Island, er ingen undtagelse. Ud over den høje grad af funktionalitet, var et enestående design det andet nøglekrav til hotellets dørløsninger.

Lobbyen på The Retreat Hotel i Island, set indefra.

Lobbyen tilbyder et skandinavisk design og en enestående udsigt over den Blå Lagune. © The Retreat at Blue Lagoon Iceland

Komfortable, pålidelige og diskrete: integrerede skydedøre

Under hotellets konstruktion var det afgørende at alle elementer passede fuldstændigt sammen for at skabe en arkitektur og et indendørs design i fuldstændig harmoni med de vulkanske omgivelser ved den Blå Lagune. Derfor åbner og lukker alle hoteldøre – selv de tungeste glasdøre, der vejer op til 150 kilogram – lydløst med en snert af elegance. Derimod er de fleste skydedøre fuldt integreret i væggen, og skjuler herved alle drivautomatiksystemer og rammer. 

At skjule alle mekaniske dørdrev var ikke en smal sag, da nogle af dørene er op til 4 meter lange. Alligevel arbejdede hele teamet på at finde æstetisk tiltalende, kreative løsninger. Dørdrevene fra GEZE opfylder alle de komplekse krav, der ligger i hotellets arkitektur.

Jón Halldór Davídsson, Sales Manager at Járn & Gler hf.

Høj funktionalitet takket være integration i bygningsdrift

Det moderne luksushotel The Retreat ligger også i spidsen med henblik på bygningsautomatisering. Alle dørdrev er netværksforbundet med hotellets intelligente bygningsstyresystem og brandalarmsystemer, og udgør derfor en ekstra værdi for dets sikkerhed og det energimæssige fodaftryk. Central styring og overvågning af smarte dørløsninger forbedrer den overordnede effektivitet på Facility Management og sikrer at flugt- og redningsveje er frie og røgfrie - et afgørende aspekt ved brand.

Få mere at vide om bygningsautomatisering

GEZE løsninger på The Retreat ved den Blå Lagune

  • GEZE Powerturn drejedørsdrev, installeret til hovedindgangsdøren
  • GEZE Powerdrive drevsystem installeret som en indbygget montageløsning til den indvendige indgangsskydedør, indgangsdøren til spaen og døren til spatunnellen
  • GEZE Ecdrive dørdrev til skyderørene til køkkenerne
  • GEZE Slimdrive EMD-F til brand- og røgdørene på gangene og ved flugtvejene
  • GEZE TS5000 SoftClose og GEZE TS5000-ISM & E-ISM dørlukkere til standarddøre
  • GEZE Boxer og GEZE Boxer ISM & E-ISM integrerede dørlukkersystemer
  • Perlan 140 m skydebeslagsystemer til manuelle skydedøre