Casestudier

Imponerende: det nye dm-dialogicum i Karlsruhe, udstyret med dør-, vindues- og sikkerhedsteknik fra GEZE

Det nye hovedsæde for den tyske materialistkæde dm i Karlsruhe tilbyder plads til over 1.800 medarbejdere og gæster. Som navnet dm-dialogicum antyder, tilbyder bygningen også masser af plads til kommunikation. Det indvendige design, arbejdsmiljøet, bæredygtigheden og sikkerheden var derfor nøglepunkter ved dets design og konstruktion. GEZE har ledsaget dette ambitiøse nybyggeriprojekt fra starten, tilbudt specialistrådgivning og pålidelig projektledelse og har stået for installationen af den moderne dør- og sikkerhedsteknik, som opfylder de høje standarder, der kræves af arkitekter, planlægger og entreprenører.

dm-dialogicum: fakta og tal

 • Nyt hovedsæde til dm med 41.000 kvadratmeter gulvplads
 • Plads til over 1.800 medarbejdere og gæster
 • Samlet investeringssum 120 millioner €
 • Kontorbygning designet af arkitekt Arno Lederer fra Stuttgart, fra arkitekturfirmaet Lederer, Ragnarsdóttir, Oei
 • Bæredygtig og effektiv energiforsyning fra bygningens eget solcelleanlæg plus områdeopvarmning med udnyttelse af spildvarme
 • 12.700 kvadratmeter glas, der leverer masser af naturligt lys
 • Mere end 300 dør- og vinduessystemer, røg- og varmeudsugningsanlæg og sikkerhedssystemer fra GEZE leverer moderne komfort og bygningssikkerhed

Velkommen til dm-dialogicum – GEZE karusseldøre former hovedindgangen

Indgangen til en bygning gør et indtryk - og det første indtryk skal være positivt. Storslåede GEZE karruseldøre former indgangen til det nye hovedsæde for dm.

TSA 325 NT karruseldørssystemet leverer en blød, trækfri adgang hele dagen, og sikrer at de 1.800 medarbejdere og besøgende kan betræde og forlade bygningen hurtigt og komfortabelt, selv på tidspunkter med spidsbelastning. 

En gang i dm-dialogicum set indefra, med dør- og vinduessystemer fra GEZE.

Store vinduer og glasdøre leverer ventilation og fylder bygningen med naturligt lys. © Roland Halbe / GEZE GmbH

Flugtveje: et afgørende aspekt for bygningssikkerhed

dm-dialogicum har plads til over 1.800 medarbejder og besøgende. Sikre flugt- og redningsveje er afgørende, især med så mange mennesker i bygningen. GEZE nødudgangssystemet fører mennesker hurtigt og sikkert ud af bygningen. Et elektrisk låsesystem i overensstemmelse med EltVTR – den tyske standard for elektriske låsesystemer i døre på flugtveje – er installeret for at sikre at flugt- og redningsveje kan bruges uhindret i nødstilfælde, men ellers ikke tillader adgang uden autorisation.

Sikre flugtveje takket være GEZE flugtdørlåsninger

Trappen i dm-dialogicum.

MBZ 300 nødstrømstyrecentraler til SHE-drev skaber sikkerhed. © Roland Halbe / GEZE GmbH

Installationen af FTV 320 flugtdørlåsninger øger dørenes lukkekraft på flugtveje, og øger derved den generelle bygningssikkerhed. De tilbagemeldingskontakter, der er integreret i låsene, gør at dørene kan overvåges pålideligt, mens den integrerede sabotageovervågning sikrer låsen mod indgreb. 

Læs mere om bygningssikkerhed

Problemfri kommunikation sikret af kerne-kontaktpersoner hos GEZE

Et stort projekt som dm-dialogicum involverer et antal forskellige tekniske teams. Det er afgørende at projektlederne har et overblik over det aktuelle fremskridt og kan stole på alle involverede. Projektlederne på projektet for dm havde en stabil kerne af kontaktpersoner hos GEZE, der var ansvarlige for alle tekniske teams, hvilket sikrede en problemfri kommunikation på stedet. Derfor var eksperterne altid ved hånden, fra projektplanlægningsfasen til installation og hele vejen igennem til eftersalgsservice - en afgørende faktor ved succesen af projektet for dialogicum.

Læs mere om GEZE brancheløsninger til kontorbygninger

På et byggeriprojekt så ambitiøst som det nye hovedsæde for dm er det kun logisk at arkitekter, planlæggere og projektledere lægger vægt på teknisk og æstetisk imponerende løsninger, ned til mindste detalje. At have dedikerede GEZE-kontaktpersoner på stedet var en afgørende fordel for kunden. Ved at skære igennem bureaukratiet har vi været i stand til at afklare og implementere et antal aspekter hurtigt, uden unødvendigt bureaukrati og til kundens tilfredshed.

Christoph Keller, Key Account Manager for sikkerhedsteknologi hos GEZE

GEZE produkter, installeret på dms nye hovedsæde

 • TSA 325 halvautomatiske karusseldørsystemer
 • GEZE Powerturn drejedørsdrev (inklusive 6 FR drev til flugt- og redningsveje)
 • GEZE Slimdrive skydedørsdrev og 2 Slimdrive EMD drejedørsdrev
 • MBZ 300 nødstrømstyrecentraler til røg- og varmeafsugningsdrev, inkl. omfattende tilbehør
 • SecuLogic TZ 320 dørcentraler til individuelle nødudgange, komplet med nøglekontakt og FTV 320 låseelement
 • Slimchain vinduesdrev
 • Integrerede og påbyggede dørlukkersystemer
 • GEZE CB Flex aktiveringsdele til branddøre