GEZE-dørsystemer skaber mere energieffektivitet i bæredygtighedsprojektet Green Pea

Bæredygtige bygninger er lige så meget rettet mod at bevare økosystemet og miljøet som mod at mennesker og samfundet skal kunne bruge dem. Et godt eksempel er bæredygtighedscentret Green Pea i Torino: Her kombineres et miljøbevidst forbrug og en bæredygtig arkitektur, der er planlagt miljøbeskyttende helt ned til den enkelte detalje. GEZE-dørsystemer skaber her meget mere energieffektivitet og tilpsser sig dermed helt perfekt til det ambitiøse arkitektur- og bæredygtighedskoncept.

Bæredygtighedsprojektet Green Pea i Torino

Smarte dørsystemer såsom Slimdrive SLT-FR reducerer varmeforbruget i en bygning.

Smarte dørsystemer såsom Slimdrive SLT-FR reducerer varmeforbruget i en bygning. © GEZE GmbH

I december 2020 åbnede Green Pea i Torino som verdens første fagmessecenter, der står helt i den grønne bæredygtigheds tegn. På fem etager finder du 66 forretninger, et museum, tre restauranter, en svømmehal, en spa og en klub for kreative - alt i alt hundrede partnere, der alle har helliget sig temaet bæredygtighed. 

Mottoet: Respekter naturen - og nyd bæredygtigt

Navnet, den grønne ært, er i sig selv et erklæret manifest: Den lille bælgfrugt er nemlig et symbol på respekt, rund som jorden og lige så grøn som vores adfærd bør være. Green Pea er en opfordring til at agere med respekt og en invitation til at nyde med sund fornuft.

Fremtidsorienteret bygning

Den bæredygtige bygning Green Pea ligger lige ved siden af den verdensberømte slow food-forretning Eataly samt den tidligere Fiat-fabrik Lingotto, der er renoveret nænsomt efter lukningen og forvandlet til et moderne multifunktionelt center. Dermed befinder denne Green Building sig i det helt perfekte selskab med fremtidsorienteret og enestående byggekunst. 
 

Bæredygtig arkitektur

En vestibule udstyret med de automatiske teleskop-skydedørsystemer Slimdrive SLT-FR på hver etage.

En vestibule udstyret med de automatiske teleskop-skydedørsystemer Slimdrive SLT-FR på hver etage. © GEZE GmbH

Bæredygtighed igennem solceller og solpaneler, brug af vindenergi og genvinding.

Bæredygtighed igennem solceller og solpaneler, brug af vindenergi og genvinding. © GEZE GmbH

Green Pea-bygningen omfatter 15.000 kvadratmeter og er udviklet bæredygtigt i alle detaljer. Bygningen, som er skabt af arkitekterne Cristiana Catino (ACC Naturale Architettura) og Carlo Grometto (Negozio Blu Architetti Associati), er som en levende organisme: Den skal lade mennesker ånde og illustrere betydningen af et bæredygtigt liv igennem sin skønhed. Hertil bidrager også de 2.000 træer, planter og buske, der omgiver bygningen: De giver folk et grønt rekreativt rum - og kompenserer desuden for udledningen af drivhusgasser.

MERE OM GREEN BUILDING

En vedvarede energiproduktion skåner naturlige ressourcer

Bæredygtighedskonceptet for centret imponerer også på det tekniske område, eksempelvis med anvendelsen af vedvarende energikilder såsom geotermiske kilder, solceller og solpaneler, brug af vindenergi og genvinding af kinetisk energi. Derved reduceres behovet for fossile energikilder, og de naturlige ressourcer skånes.

Vi er stolte af at bidrage til at opnå de ambitiøse mål om bæredygtighed med vores energieffektive og designorienterede løsninger.

Giulia Cantù, Presales & Marketing Manager, GEZE Italien
Slimdrive SLT-FR fra GEZE på de automatiske teleskop-skydedørsystemer i Green Pea.

Slimdrive SLT-FR fra GEZE på de automatiske teleskop-skydedørsystemer i Green Pea. © GEZE GmbH

Besparelse af varmeomkostninger og forbedring af energieffektivitet

Ud over brugen af vedvarende energikilder spiller energieffektiviteten en afgørende rolle i bæredygtighedskonceptet for bygningen. For jo lavere energiforbruget er til varme, belysning og bygningsteknik, desto lavere er også udledningen af CO2-emissioner.

Intelligente dørsystemer reducerer varmetab

Man kan træffe forskellige foranstaltninger for at sænke energiforbruget i en bygning – fra varmeisolering af facaden til dørteknologi. Derfor er en vestibule på hver etage i Green Pea-bygningen udstyret med to af de automatiske teleskop-skydedørsystemer Slimdrive SLT-FR. Det smalle design og den lave konstruktionshøjde gør det også muligt at bruge systemerne ved trange pladsforhold med en lav åbningsvidde eller kun lidt plads ved siden af døråbningen, lige som det er tilfældet i trappeopgangene i Green Pea. Og det helt specielle er: I forbindelse med fint indrammede profilsystemer med ISO-Glas danner dørsystemerne ikke bare sikker hed på flugt- og redningsveje, men også for en betydelig reduktion af den påkrævede varmeenergi – det sparer omkostninger og skåner fossile brændstoffer.
 

Andre fordele ved Slimdrive SLT-FR dørsystemerne:

  • Kun 7 cm i højden og ideelle til anvendelse i meget smalle glasfacader og helglassystemer (IGG)
  • Velegnede til flugt- og redningsveje takket være flugtvejsfunktion med en redundant version af automatikken
  • Høje åbningsvidder fra 1.000 til 3.600 mm på grund af to parallelt liggende køreskinner
  • Slidfaste og med en meget støjsvag jævnstrøms-automatik
  • En integration i bygningsstyreteknikken (GLT) er mulig via CAN-bus
FÅ MERE AT VIDE OM BYGNINGSAUTOMATISERING