Casestudier

'Better City, Better Life' - GEZE svingdøre til EXPO

'Better City, Better life' - den internationale EXPO udstilling fandt sted fra maj til oktober 2010 under dette motto. I forbindelse med overholdelse af bæredygtighedskonceptet valgte byggefolk fra flere renommerede internationale pavilloner at bruge automatiske døre og andre innovative dørsystemer fra GEZE.

GEZE svingdøre i den internationale pavillon i Shanghai

EXPO dækker 5.28 km² og er spredt til begge sider af Huangpu Floden og blev bygget efter et koncept om bæredygtig urban udvikling. I overensstemmelse med konceptet har flere af deltagerne på udstillingen på EXPO integreret miljøvenlig teknologi i deres pavilloner. Nogle af bygninger er til og med bibeholdt efter messen som del af parkområdet. Innovative dørsystemer fra GEZE blev brug i Kina, USA og Japans pavilloner, blandt andet.

Automatiske døre: EXPO vært stoler på GEZE

Den kinesiske pavillon er designet af He Jingtang og er ”det grønne symbol” på EXPO takket være den alsidige energibesparende bygningsteknologi. Et visuelt højdepunkt i den høje struktur er LED-væggen i indgangsområdet med automatiske svingdøre. Det kompakte, fleksible design i GEZE TSA 160 NT svingdørsdrev passer perfekt til de mange rammematerialer og bevæger automatiske døre kraftigt og præcist, som er til 1.400 mm brede og vejer op til 250 kg På Forthe China Pavilion, der tiltrækker flere besøgende end nogen anden EXPO, er let adgang, pålidelig drift og virtuel vedligeholdelsesfri funktion af TSA 160 NT svingdørsdrev er nøglen.

GEZE dørsystemer definerer pavillonens brugervenlighed og funktionalitet

GEZE dørteknologi bruges også i flere andre af China Pavilion interne døre. Svingdørene i mange områder er udstyret med TS 1000 C, TS 2000 V og TS 5000 påbyggede dørlukkere. Takket være den alsidige anvendelse og det enestående design driftes den påbyggede dørlukker alle svingdøre uden at gå på kompromis med design og æstetik.

Besøgsflow ved USA´a pavillon

Med over 6.000 m² udstillingsplads er USA´s pavillon en af EXPO´s største og mest besøgte udstillingsbygninger. Det urbane design af arkitekten Clive Grout er teknisk og arkitektonisk rettet mod bæredygtighed. Med hans beslutning om at bruge GEZE dørsystemer valgte arkitekten også sikkerhed, funktionel let adgang i hele bygningen.

  • GEZE Powerdrive skydedørsdrev har mange anvendelser med tunge automatiske døre, begge som interne og eksterne døre, og er meget velegnede til brug i højt frekventerede områder såsom USA´s pavillon. Det multifunktionelle GEZE Powerdrive er også ideelt til flugt- og flugtdøre.
  • GEZE Slimdrive skydedørs drev tilbyder maksimal designfrihed for slanke dørsektioner med deres klare designlinjer og en konstruktionshøjde på 7 cm. Det muliggør problemfri levering af objekt-specifikke løsninger til USA´s pavillon.

Ud over disse løsninger er GEZE TSA 160 NT svingdørsdrev og GEZE TS 2000 påbygget dørlukker også brugt indendørs i USA´s pavillon.

GEZE RWA løsning til den åndbare japanske pavillon

Kuppel på den japanske pavillon, EXPO bygning.

Kuppel på den japanske pavillon på Shanghai EXPO.

Et liv i harmoni med miljøet er del af den traditionelle japanske kultur. Dette princip er også baggrund for det arkitektoniske koncept for den japanske pavillon. Moderne miljø og materialeteknologi får den 24 m høje pavillon til at ”ånde” som en levende organisme. Den inderste del af den kuppelformede bygnings er omgivet af en ultratynd membran struktur med solceller. Tomme søjler hele vejen igennem bygningen absorberer sollys, indsamler regnvand og garanterer naturlig luftcirkulation. Vinduerne i kuplen forbinder den japanske pavillon med verden udenfor og er hovedkomponenten i den åndbare bygningsoverdækning.

Sikre flugt- og redningsveje takket være intelligente RWA-systemer

Et moderne røg og varmeudsugningssystem bidrager til naturlig ventilation af den japanske pavillon samt til sikkerhed i tilfælde af brand. Åbningerne til udsugning i bygningsoverdækningen er udstyret med elegant GEZE E 250 RWA elektrisk spindeldrev til dette formål. Det teknologiske komplekse RWA system reagerer på røgdetektorer eller manuel udløsning og åbning af udsugningsluftsåbninger i den øvre del af pavillonen via elektromekaniske drev. Det gør det muligt for termisk farlige røggasser at trække ud næsten lige så hurtigt som de opstår. Åbninger til frisk luft i den nedre del af bygningen understøtter røggas udsugningen oppefra og sørger for sikker navigering af flugt- og redningsveje. Ikke alene leverer GEZE E 250 elektrisk spindeldrev fantastisk energibesparelse dens funktionalitet understøtter også naturlig ventilation og gør den japanske pavillon en energieffektiv bygning.

GEZE produkter til Shanghai EXPO

  • GEZE 160 NT svingdørsdrev
  • TS 1000 C påbygget dørlukker
  • TS 2000 V påbygget dørlukker
  • TS 2000 påbygget dørlukker
  • TS 5000 påbygget dørlukker
  • GEZE Powerdrive skydedørsdrev
  • GEZE Slimdrive skydedørsdrev
  • GEZE E 250 RWA elektrisk spindeldrev