Casestudier

Komplet synergi: GEZEs dørsystemer og IGG integrerede glassystemer på Great Northern designerhotel

Der er ingen tvivl: Hotelbranchens krav til funktionalitet og design stiger. Målet er at tilbyde gæsterne en unik oplevelse i enhver henseende. Great Northern Hotel, der, for kort tid siden blev opført i den danske by Kerteminde, og som er et af Europas mest ambitiøse golf- og wellnesshoteller, er ingen undtagelse. GEZE leverede 110 dørlukkere, automatiske skydedørssystemer og integrerede automatiseringssystemer til spændende udvikling, hvor brugervenlige funktioner kombineres med diskret design.

Great Northern Hotel kombinerer skandinavisk design med nordisk natur

GEZEs dørsystemer i indgangen til Great Northern Hotel i Danmark.

En varm velkomst: GEZEs dørsystemer byder gæsterne velkommen på Great Northern i Danmark. © Morten Bak / GEZE GmbH

Great Northern Hotel ligger i Kerteminde og tilbyder luksus og velvære med golf, hotel, restaurant og wellnessfaciliteter af ekstraordinær høj international standard. Golfcentret er for eksempel designet af Nicklaus Design, verdens førende golfbanearkitekter. De første planer til Great Northern blev tegnet i 2011. Åbningen af det eksklusive wellnessområde i 2019 markerede færdiggørelsen af hele projektet, der omfatter en 18-hullers golfbane, klubhus, hotel og wellnessfaciliteter. Det er et hotel, der ikke kun værdsættes af gæsterne og golfentusiaster, men også af arkitektur- og designentusiaster.

Great Northern-bygningen er en iøjnefaldende og stilfuld kombination af nordisk arkitektur og international atmosfære. Valget af materialer, såsom lys, håndskåret sandsten, mørkt træ samt varm kobber og glas, understøtter det golf og wellnessområdets symbiose med de smukke naturlige nordiske omgivelser.

Gennemført funktionel og designstandard, helt ned til den mindste detalje

GEZE IGG integreret glassystem i indgangsdørene til Great Northern Hotel.

Vellykket integration: IGG integrerede glassystemer fra GEZE komplementerer designkonceptet ved hotellets indgang. © Morten Bak / GEZE GmbH

Den danske dørproducent Vahle A/S har stor erfaring medhotelindretning og leverede alt interiøret til bygningen gennem E+N Arkitekter. Så snart blækket på arkitektens tegning var tørt, begyndte Vahle A/S at lede efter den bedst mulige måde til at opfylde kravene til funktions- og designstandarder for bygningens døre. 

”I hotelbranchen er døre et stadig vigtigere element i arkitekturen og stilen. Dørene skal leve op til de funktionelle krav i bestemmelserne såsom brand- og røgsikkerhed, de skal være lydtætte, og så skal de også være stilfulde. Dørlukkere og hængsler skal derfor integreres i dørene, og det stiller krav til vores leverandører om at udvikle meget små, integrerede dørlukkere. Selv få millimeter kan gøre en stor forskel. GEZEs dørlukkere opfylder alle disse høje krav.” Bo Vejen, Sales Manager hos Vahle A/S.

Vahle A/S leverede i alt 174 mørke egetræsdøre til indendørs brug til hotellet, til wellnessområdet og klubhuset. Heraf er 110 af dørene udstyret med integrerede dørlukkere fra GEZE.

GEZEs integrerede dørlukkere er de mindste og bedst designede på markedet, og de passer perfekt til behovet på Great Northern Hotel. Dørenes udseende skæmmes ikke af hængsler eller dørlukkere, da de er skjult inde i dørene.

Bo Vejen, Sales Manager hos Vahle A/S
Glasskydedøre med dørautomatisering fra GEZE til Great Northern Hotel.

Stilfuld løsning: en glasskydedør med dørautomatisering fra GEZE © Morten Bak / GEZE GmbH

Stilfulde og funktionelle: automatiske skydedøre

En imponerende dobbelt teleskopskydedør i glas adskiller restaurant- og loungeområdet fra receptionen. GEZE dørautomatisering gør det muligt at åbne dørene helt og holde dem åbne, hvis ønsket.

Mere om GEZEs skydedørssystem Slimdrive SLT

Automatiske dørsystemer sikrer nem barrierefri

På eksklusive hoteller og restauranter som Great Northern er komfort vigtige end noget andet. Gæster og personale skal kunne nyde godt af nem barrierefri adgang overalt. Derfor er alle døre indendørs udstyret med automatiske GEZE-dørsystemer, også i køkken og restaurant, ligesom dørene udendørs og de overdækkede døre, der fører ind til wellnessområdet og klubhuset. 

Detaljeret oversigt over et automatisk dørsystem fra GEZE, integreret i en dørramme på Great Northern Hotel.

Diskret løsning: Det automatiske dørsystem fra GEZE er integreret i dørrammen. © Morton Bak / GEZE GmbH

Adgangskontrolsystemer: Hotelbranchen stiller høje krav til sikkerheden

Det er vigtigt at gæste- og serviceområdet på hoteller holdes adskilt på en diskret måde. Derfor leverede GEZE automatiske dørdrev med integreret personalesikkerhedssystem. De kan f.eks.bruges til sikring af personaleadgang til wellnessområdet og begrænse adgangen til tekniske rum. 

Læs mere om sikkerhed og adgangskontrol

Ambitiøs arkitektur kræver unikke løsninger

Som en yderligere fremhævelse af bygningens stilfulde design valgte arkitekten automatiske skydedøre med loftsinstallerede systemer. GEZEs løsninger var også her meget imponerende: GEZE er den eneste leverandør på markedet, der har udviklet skydedørsautomatisering til integrerede glassystemer. 

Læs mere om de enkelte skydedørsløsninger til unikke anvendelser

Mere om vores integrerede glassystemer

Sikker og praktisk: centraliseret bygningsstyring

På et stort hotel som Great Northern er det vigtigt, at alle processer fungerer perfekt. Et centralt bygningsstyringssystem er afgørende i denne sammenhæng. Bygningsautomatisering øger sikkerheden af bygningsdriften, gør den mere komfortabel og mere energieffektiv. Derfor er GEZEs løsninger kombineret i et enkelt styresystem, der gør det muligt at styre dem alle fra ét centralt sted.

Great Northern Hotel er et utrolig spændende projekt, fordi designarkitekturen er så speciel og ambitiøs. Vi styrker vores profil inden for hotelbyggeri og glæder os over, at vi kan bidrage til at løse udfordrende opgaver som at skjule automatiseringselementer i både almindelige døre og glassystemer, mens vi samtidig opfylder de højeste krav til funktionalitet i henhold til gældende lovgivning vedrørende f.eks. brand- og røgsikkerhed.

Kent Hvidtfeldt fra GEZE Danmark
På Great Northern Hotel i Kerteminde falder de distreke GEZE-dørsystemer godt sammen med stenvægge, træpaneler og glasskydedøre.

Hos Great Northern er alle elementer i fuldstændig harmoni med hinanden – fra stenvæggene og træpanelerne til skydedørene af glas med diskrete GEZE-dørsystemer. © Morten Bak / GEZE GmbH

GEZEs løsninger, gennemtænkte ned til mindste detalje

”Hotelbranchen efterspørger i større og større grad løsninger, der er meget små og skjulte, og som samtidig kan drive store glasdøre eller tunge metaldøre. Vi bruger meget tid på at rådgive om løsningerne og deres begrænsninger, og med GEZE på vores side kan vi levere nøjagtig det, branchen kræver. Vi har et fremragende partnerskab med GEZE, og vi har et indgående kendskab til deres produkter. Great Northern er en stor bygning, men det er de små, velgennemtænkte og æstetiske detaljer, der betyder noget for os. GEZE har givet et stort bidrag til at gøre dem perfekte,” fortæller Bo Vejen, Sales Manager hos Vahle A/S.

Overblik over GEZEs produkter installeret på Great Northern Hotel