Casestudier

GEZE sørger for bygningssikkerhed på Grand MOMA Beijing

Grand MOMA i Beijing er allerede et af Kinas ti vigtigste bygningsværker. GEZE har givet et stort bidrag til sikkerhed og komfort i komplekset med innovativ dør- og sikkerhedsteknologi og installeret i alt 1.600 svingdøre i skræddersyet design.

Grand MOMA: Tal og fakta

  • Koncept og planlægning: Steve Holl (USA)
  • Otte højhustårne forbundet med ringformede servicebroer på 20. etage
  • 220.000 m² areal i alt
  • 135.000 m² boligareal, 85.000 m² kontorareal
  • Beboelse/arbejdsplads for 2.500 personer
  • Et byggeri til 150 mio. euro
  • 1.600 svingdøre i serien TS 5000 med monterede dørlukkere
  • 44 vinduer med det elektriske spindeldrev GEZE E 250 RWA

Intuitive branddøre

GEZE TS 5000 er en af de bedst kendte dørlukkere på det internationale marked. Den overmonterede dørlukker imponerer ikke kun ved en blid, sikker lukning af svingdørene, men også med sit klare og moderne design, der passer perfekt til æstetikken i Grand MOMA. TS 5000 er desuden godkendt til brug ved brand- og røgbeskyttelsesdøre og bidrager dermed væsentligt til bygningssikkerheden.

Røg og varmeevakuering med vinduesdrev: Bygningssikkerhed og ventilation

Grand MOMA i Beijing set udefra.

Høje krav til funktionalitet og bygningssikkerhed: Grand MOMA i Beijing.

En del af vinduerne i Grand MOMA er udstyret med GEZE E 250 RWA elektrisk spindeldrev og kan åbnes eller lukkes ved brug af central styreenhed.

Det elektriske spindeldrev åbner og lukker vippe-, klappe og drejebladene, tagruder og , og lyskupler elektrisk med individuelt justerbar åbningsbredder. E 250 RWA sikrer naturlig ventilation i bygningen Grand MOMA. I tilfælde af brand åbner det elektriske vinduesdrev automatisk for at evakuere røg og varme.

Energieffektive løsninger til ”byen i byen”

Model til Grand MOMA med eksterne faciliteter.

I fokus: skræddersyede løsninger til dørteknologi og bygningssikkerhed.

Grand MOMA er designet som ”en by i byen” og består af beboelse og kontorer samt et teater, regeringskontorer og en børnehave og flere restauranter og supermarkeder. Et af de mange særkender ved komplekset er, at det er planlagt på grundlag af økologiske principper. Store vandreservoirer 100 meter nede i jorden afkøler og opvarmer de høje tårne afhængigt af vejrforholdene.

Grand MOMA producerer i alt 3-4 mere energi end traditionelle klimasystemer per energienhed. Projektet og det ”grønne arkitektur”-koncept er enestående i Kina.

Solbeskyttelsessystem i harmoni med bygningssikkerheden

VBH-sobeskyttelse fastgjort udvendigt på den høje facade.

Sikkert og effektivt: Solbeskyttelsen på facaden regulerer den indendørs temperatur.

VBH solbeskyttelsessystem installeret på facaden forbedrer også energieffektiviteten: Den udendørs skyggevirkning forhindrer, at bygningen opvarmes hurtigt. Derfor kræver bygningen mindre airconditionering. Da høje bygningsfacader typisk er udsat for stærk vind, havde entreprenører brug for en robust solbeskyttelsesløsning.

GEZEs produkter i Grand MOMA, Beijing

  • 1.600 svingdøre i serien TS 5000 med monterede dørlukkere
  • 44 vinduer med det elektriske spindeldrev GEZE E 250 RWA