Casestudier

Dubai Opera: automatiske svingdøre i maritim arkitektur

Teatre, koncertsale, udstillingsområde og mødested: Dubai Opera får kulturelskendes hjerter til at slå hurtige som første multifunktionelle kulturelle vartegn i hjertet af Dubai. Funktionelle GEZE svingdøre passer perfekt til denne enestående bygnings postmoderne arkitektur.

Traditionelle former, futuristisk design, moderne bygningsteknologi

Som et gigantisk glasskib troner Dubai Opera over downtown Dubai tæt på Burj Khalifa-komplekset og Dubai fontænen, verdens største fontæne. Janus Rostock fra den internationalt agerende ingeniør og arkitektur gruppe Atkins har designet den spektakulære bygning, der har form som en dhow. Den traditionelle arabiske skibsform ærer historien om Emiraterne og kombinerer tradition med moderne design og krav til funktionalitet. Det kan man også opleve med de automatiske svingdøre med Powerturn drev, der passer harmonisk til den postmoderne arkitektur.

Kreativ frihed takket være GEZE´s svingdøre med Powerdrive drev

Det er absolut nødvendigt for Dubai Opera at underholde og berige både den lokale befolkning såvel som det internationale samfund, der arbejder og bor her og besøgende fra hele verden med førsteklasses præstationer. Med et auditorium med 2.000 pladser og selskabslokaler med plads til 1.000 gæster, fleksibilitet, brugervenlighed og sikkerhed har højeste prioritet når det kommer til dørene. GEZE Powerturn svingdørs drev kombinerer en række funktioner, et diskret design og maksimal dørdesign fleksibilitet i en lang række strukturelle omgivelser. Det er den perfekte dørløsning til skrå glasfacader, der også er placeret på dhowens buede form.

Svingdøre i facaden: Brugervenlighed og sikkerhed

I alt 13 2-fløjede svingdørssystemer garanterer besøgende barrierefri adgang til Dubai Opera. Powerturns sidehængte pladedrev bevæger de store og tunge glasfløje stille let og sikkert. Deres enestående intelligente svingfunktioner muliggør, at Powerturn døre let kan åbnes manuelt indefra. Det typiske GEZE drevdesign på kun 7 cm, er lige så diskret som det er funktionelt. Den bredt åbnende nødudgang gør det muligt for alle at evakuere bygningen så hurtigt som muligt i tilfælde af en nødsituation såsom brand - selv hvis der er strømsvigt.

Sikre nødudgange takket være GEZE FTV 320 nødudgangs lås

Hvis facade svingdørene ikke fungerer i automatikmodus holdes de lukket af FTV 320 nødudgangslåsen. Den kompakte nødudgangs lås optager meget lidt plads i en meget smal dørsektion. Når åbningsknappen inden i bygningen er aktiveret eller, hvis et signal modtages fra en branddetektor enhed udløses nødudgangslåsen og Powerturn drev åbner dørfløjene. Med i alt tre snaplåse sikrer låsen en særlig kraftig lukning og sikker oplåsning selv under vægtbelastning - når flygtende mennesker presser sig mod døren i paniksituationer, for eksempel.

GEZE hold-åbent-systemer: Fleksibilitet og sikkerhed i bygningens indre

Det store antal manuelle 2-fløjede svingdøre, der fører fra trappeopgangsgangen til de tre øvre etager er nødvendige for at sikre barrierefri adgang , brandsikring og et diskret design. GEZE hold-åbent-systemer blev valgt som dørløsninger, så dørene kan holdes åbne, men lukkes automatisk i tilfælde af brand. De holder dørene åbent elektrisk indtil de lukkes enten manuelt eller ved at udløsning af en branddetektor.

Svingdøre der kan holdes åbents individuelt - GEZE dørlukker systemer

Detaljeret close-up af GEZE TS 5000 dørlukker.

Diskret design til moderne svingdøre: GEZE TS 5000 dørlukker. © Nicolas Thome / GEZE GmbH

GEZE TS 5000 E-ISM dørlukker system muliggør elektromekanisk hold-åbent med variabelt justering på begge svingdørsfløje inde på området. Hold-åbent vinklen for dørfløjene kan indstilles individuelt inden for en spændvidde mellem 80 og 130 grader og giver dørene mulighed for at tilpasse sig strukturelle omstændigheder. E-ISM styreskinnen, der kun er tydelig, når døren er åben, sikrer kontinuerlig, diskret dørdesign. Det huser det elektromagnetiske (E)-hold-åbent funktion for begge dørfløje og en integreret lukkesekvens kontrol, der kan kombineres med mange lukkemekanismer op til EN 6. Hvis dørfløjenes ”hold-åbent” funktion udløses automatisk i tilfælde af brand garanterer lukkesekvensen pålidelig, sikker lukning. Naturligvis opfylder alle GEZE-produkter i Dubai Opera de nuværende europæiske standarder og sikkerhedsbestemmelser. Det betyder, at TS 5000 E-ISM systemer også er autoriserede til brand- og røgdøree.

GEZE produkter i operaen i Dubai

  • GEZE Powerturn svingdørs drev
  • FTV 320 nødudgangslås
  • hold-åbent-systemer med GEZE TS 5000 E-ISM dørlukkesystemer
  • GEZE TS 5000 dørlukker