GEZE-dørsystemer i Furlas nye hovedsæde

Midt i den toskanske idyl har den traditionsrige virksomhed Furla bygget sit nye hovedsæde. Her har produktionen og den kreative afdeling hjemme. Det særlige krav til projektet var, at arkitekturen optisk skulle integreres så harmonisk som muligt i de naturskønne omgivelser og samtidig også skulle påvirke regionen så lidt som muligt for at opnå en forbedret bæredygtighed. I det imødekommende indgangsområde i bygningerne satser virksomheden på komfortable dørsystemer fra GEZE.

Tidløse håndtasker og accessoires fra Italien: Furla

Modevirksomheden Furla blev grundlagt i 1927 af Roman Furlanetto i Bologna i Italien og er i dag et aktieselskab, hvis majoritet stadig ejes af familien. Furla står især for kvalitetstasker fra Italien til overkommelige priser. Produkterne udmærker sig ved deres tidløse design. Det nye hovedsæde samt det nye produktionssted ligger i Tavarnelle Val di Pesa ca. 30 km syd for Firenze. Det moderne bygningskompleks charmerer med den vellykkede kombination af moderne industriarkitektur og romantisk italiensk landskab.

Sikkerhed og komfort i indgangsområde for de ansatte – også takket være GEZE

Piazza Furla er landskabets omdrejningspunkt, som byder besøgende og medarbejdere velkommen og leder dem videre til indgangsområdet. Dette er inspireret af adgangen til en toskansk villa: Cypresserne viser vejen til indgangsdøren. Ca. 150 personer besøger dagligt bygningen. Ud over dens indbydende karakter skal hygiejne og sikkerhed derfor også indgå i overvejelserne.

Slimdrive SL NT i sort integreres med sin lave højde på kun 7 cm perfekt i bygningens minimalistiske designkoncept.

Slimdrive SL NT i sort integreres med sin lave højde på kun 7 cm perfekt i bygningens minimalistiske designkoncept. © Alberto Violante / GEZE GmbH

Smart dørsystem med tanke på sikkerhed og hygiejne

Særlige krav til indgangsdøren: Den skal kunne klare de stærke vindstød, der ofte opstår Chianti-bjergene. Desuden bør den arbejde kontaktløst på en komfortabel og hygiejnisk måde. Som den perfekte løsning valgtes skydedørssystemet Slimdrive SL NT med ISO-glas-profilsystem i den 2-fløjede variant. I farven RAL 9005 sort og takket være den lave højde på kun 7 cm integreres det stærke og næsten usynlige system perfekt i bygningens minimalistiske designkoncept.

Slimdrive SL NT har en jævnstrøms-automatik, så den kører roligt og slidfast og derfor ikke behøver megen vedligeholdelse.

Slimdrive SL NT har en jævnstrøms-automatik, så den kører roligt og slidfast og derfor ikke behøver megen vedligeholdelse. © GEZE GmbH

Enkel integration og sikkerhed

Slimdrive SL NT integreres ikke kun diskret i arkitekturen: Via CAN-bus-netværksintegration kan dørsystemet også nemt integreres i bygningstekniske administrationssystemer. Et integreret genopladeligt batteri, som f.eks. ved strømsvigt garanterer nødåbning, sørger for sikkerheden.

Nu vi taler om sikkerhed: For en øget sikring mod indbrud findes forskellige mekaniske og elektriske låsemekanismer som ekstraudstyr til Slimdrive SL NT.

Mere om bygningssikkerhed

Lav slitage og lavt vedligeholdelsesbehov

Ved Slimdrive SL NT skydedørsautomatik er der tale om en meget roligt kørende og slidfast jævnstrøms-automatik. Hvis der opstår fejl under driften, registreres disse selvstændigt og protokolleres, så de hurtigt kan afhjælpes. Behovet for vedligeholdelse reduceres desuden pga. den selvrensende rullevogn. Det sparer ikke kun omkostninger, men bidrager også til bæredygtigheden.

Mere om energieffektivitet

Energieffektivitet med dørsystemer fra GEZE

Automatiske døre som Slimdrive SL NT øger ikke kun hygiejnen i stærkt befærdede bygningsindgange. Døre, der åbner og lukker automatisk, øger også bygningens energieffektivitet og bidrager dermed betydeligt til bygningens bæredygtighed. Når de integreres i en gennemtænkt bygningsautomatisering, sørger de i særlig grad for komfort, sikkerhed og energieffektivitet.

Mere om bygningsautomatisering

Bæredygtig bygning: Udmærkelse til Furla

Virksomheden fokuserer stærkt på at reducere sine miljøpåvirkninger. Det nye bygningskompleks er udviklet sådan, at de industrielle aktiviteter medfører så få virkninger for regionen som muligt. Også produktudvikling prøver hele tiden at finde innovative, bæredygtige produktionsløsninger.

I slutningen af maj 2022 offentliggjorde Furla, at det nye hovedsæde har opnået en ISO-certificering for sit miljøstyringssystem. Forudsætning for certificeringen er virksomhedens miljøpolitik, definition af miljømål og et miljøprogram samt et tilsvarende styringssystem, der medvirker til at nå målet.

Mere om Green Building